O αντιπρόεδρος Πενς “σφυροκοπεί” τον Ερντογάν: Ο Τραμπ αποφασισμένος για τις κυρώσεις




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Λάβρος κατά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ήταν για μια ακόμα φορά για την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον  ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς.

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο κύριος Πενς επανήλθε επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση  του Ντόναλντ  Τραμπ ότι αν δεν επιστρέψει άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πάστορας, η Τουρκία και ο Ερντογάν θα υποστούν σοβαρότατες κυρώσεις. 

Μιλώντας στο κανάλι FOX o αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είπε χαρακτηριστικά:

“Ο πρόεδρος το είπε ξεκάθαρα. Ο κατ’ οίκον περιορισμός για τον πάστορα δεν φτάνει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις αν ο Μπράνσον δεν απελευθερωθεί”.

Προηγουμένως ο κύριος Πενς κάνοντας μια αναδρομή είπε ότι από την αρχή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Τραμπ και ο ίδιος “απευθυνθήκαμε απ ευθείας στον Ερντογαν και την τουρκική κυβέρνηση ζητώντας την απελευθέρωση του Μπράνσον και την επιστροφή του στην Αμερική. Οι διαπραγματεύσεις”, τόνισε “ήταν συνεχείς και αδιάκοπες. Ήταν καλό οτι μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο σπίτι του.

“Αλλά ο Μπράνσον πρέπει να γυρίσει σπίτι του στη σύζυγό του, στο ποίμνιό του στην πατρίδα του” τόνισε ο κύριος Πενς.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου Πενς έρχονται λίγες ώρες μετά την απάντηση του Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις των Αμερικάνων για την απελευθέρωση του πάστορα.

“Οι ΗΠΑ θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά”, φέρεται να τόνισε ο Ερντογάν στις δηλώσεις του.

Δεν φοβάται τις κυρώσεις, οι ΗΠΑ θα χάσουν ένα ισχυρό εταίρο, η απάντηση Ερντογάν στον Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: