Με τη λειτουργία του Υφυπουργείου, το τουριστικό προϊόν θα εμπλουτισθεί στοχευμένα




Την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων με την οποία εγκρίνεται η δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού χαιρετίζει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, σημειώνοντας πως «αποτελεί σταθμό για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, ενός εκ των βασικότερων πυλώνων της οικονομίας μας».

Σε γραπτή της δήλωση, η κ. Βασιλείου αναφέρει ότι με τη σύσταση του Υφυπουργείου και την έναρξη των εργασιών του στις 2 Ιανουαρίου 2019, ξεκινά και η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό που διαμορφώθηκε κατά την προηγούμενη πενταετία, ως αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η στρατηγική, συνεχίζει, περιλαμβάνει σαφή στοχοθέτηση και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος.

«Με τη λειτουργία του Υφυπουργείου, το κυπριακό τουριστικό προϊόν θα διαφοροποιηθεί, θα εμπλουτισθεί στοχευμένα και θα ενισχυθεί ποιοτικά, εντάσσοντας την Κύπρο στη σύγχρονη τουριστική αγορά ως έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς προορισμούς υψηλής στάθμης» αναφέρει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Λέει επίσης ότι η μεθοδική εφαρμογή μιας συγκροτημένης στρατηγικής από ένα φορέα με πολιτική καθοδήγηση που θα εποπτεύει αποκλειστικά τον Τουρισμό, θα επιτρέψει να εξελιχθεί όλη η δυναμική του. Έτσι μπορούμε μεσοπρόθεσμα να αναμένουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα, ως προς τον όγκο των αφίξεων, την παροχή ακόμα πιο ποιοτικών υπηρεσιών, την αύξηση των εσόδων από την τουριστική βιομηχανία, την αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας και την ανάπτυξη νέων εξειδικευμένων αγορών, με γενική προοπτική την αύξηση της συνεισφοράς του τουρισμού στην οικονομία μας, καταλήγει.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/07/2018 16:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: