Μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους, τόνισε ο Πάνος Καμμένος




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκε σήμερα Στα αποκαλυπτήρια του Νοράτλας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι πανομοιότυπο με εκείνο που καταρρίφθηκε κατά λάθος από την κυπριακή αεράμυνα κατά την διάρκεια της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» στην τουρκική εισβολή το Ιούλιο του 1974, παρέστη σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Μια ακόμα υπόσχεση, την οποία δώσατε και δώσαμε από κοινού γίνεται πραγματικότητα. Το Νορατλάς 4 δεν βρίσκεται θαμμένο κάτω από τον τύμβο της Μακεδονίτισσας, από προσχώσεις που έκαναν κάποιοι θέλοντας να σβήσουν την ιστορία» ανέφερε ο κ. Καμμένος, απευθυνόμενος στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Χάρη στη δική σας επιμονή, τις προσπάθειες των δύο υπουργείων Εθνικής Άμυνας και κυρίως χάρη στην Πολεμική μας Αεροπορία, του Αρχηγού της, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των τεχνικών της, σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τα ηρωικά πληρώματα των Νοράτλας, τους επιζήσαντες, τις οικογένειες των πεσόντων, τους καταδρομείς και τους συγγενείς τους, για να αποκαταστήσουμε μια πτυχή της ελληνικής ιστορίας, της άμυνας του Ελληνισμού απέναντι στους εισβολείς» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε πως οι θυσίες των καταδρομέων, αλλά και των πληρωμάτων των Νοράτλας αποτελούν παραδείγματα για τους σημερινούς αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνεχίζουν το έργο τους. «Θέλω να διαβεβαιώσω εσάς κύριε Πρόεδρε και όλους τους παρισταμένους, αλλά κυρίως τους επιζήσαντες από τα πληρώματα του Νοράτλας, ότι οι πιλότοι μας, που ξεκινούν από τα νησιά για τις αναχαιτίσεις καθημερινά ξεκινούν με το ίδιο χαμόγελο που ξεκινήσατε και εσείς. Ξεκινούν όχι για να κάνουν μια αγγαρεία αλλά για να κάνουν το καθήκον τους. Είναι ευτυχείς που ξεκινούν γνωρίζοντας πως το 10% των συμμαθητών τους έχει φύγει ηρωικά. Αυτοί είναι οι απόγονοι σας, οι σημερινοί μαχητές του Αιγαίου που ξέρουν πως η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εθνικού μας κορμού» υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε πως η πολεμική αεροπορία συνεχίζει την παράδοση αυτών που θυσιάστηκαν το 1974 και για αυτό ποτέ και κανένας δεν θα μπορεί να ξανά απειλήσει τον ελληνισμό. «Μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και είμαστε οι μόνοι που μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους» κατέληξε.

20/07/2018 12:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: