Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα στην Κινέττα: Μεγάλες καταστροφές, κάηκαν πολλά σπίτια




Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε από τις 12 το μεσημέρι στην Κινέττα, στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο συμβάν επιχειρούν 68 οχήματα, 160 πυροσβέστες και 60 άτομα πεζοπόρο.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης και από τις ένοπλες δυνάμεις τρία μηχανήματα έργου.
Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά από την έναρξή της, 5 αεροσκάφη CANADAIR και 5 ελικόπτερα. Οργανωμένα απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Γαλήνη, Μαρούλα και Πανόραμα, όπου παραμένει άγνωστος ως τώρα ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά ή έχουν καεί ολοσχερώς.

Διακόπηκαν τα δρομολόγια υπεραστικών και αστικών συγκοινωνιών

Κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς την Πελοπόννησο και Ήπειρο δεν πραγματοποιείται λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κινέτα, αφού από νωρίς το απόγευμα παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Επίσης, με εντολή της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνα-Κιάτο και αντίστροφα, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού προς Αεροδρόμιο.

Από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) υπάρχουν τροποποιήσεις δρομολογίων στις λεωφορειακές γραμμές 301, 314 και 324 που εξυπηρετούν τις περιοχές Ανθούσα, Πεντέλη κυκλική, Παλλήνη, Ραφήνα.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ προς Ραφήνα και Νέα Μάκρη, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι, «ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας κανονικά, αλλά δεν γνωρίζουν μέχρι που θα φθάσουν και πώς, γιατί αρμόδιοι είναι η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική».

Ο Ερυθρός Σταυρός στην Κινέττα

Για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, που έχουν προκύψει εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα, έχει εγκατασταθεί στο ΚΑΠΗ της Κινέτας (τηλ: 22960 65700), κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διασώστες κι είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Επίσης το ΚΑΠΗ Μεγάρων (τηλ:22960 89150) παραμένει ανοικτό συνεχώς και υπάρχει κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για να προσφέρει συνδρομή σε όσους έχουν ανάγκη για στέγη και οποιαδήποτε φροντίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεγάρων το Κλειστό Γυμναστήριο στο Εθνικό Στάδιο της πόλης (τηλ: 22960 81088) είναι και παραμένει ανοικτό, για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν και χρειάζονται γενικώς στέγη, νερό, φαγητό και ιατρική φροντίδα.

Στο τηλέφωνο 22960 81841 (γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων) εν τω μεταξύ μπορεί να επικοινωνήσει όποιος έχει ανάγκη .

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στην περιοχή

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η αστυνομία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ράφήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, σημειώνονται εκτροπές:

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φλέμινγκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Ραφήνας).

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Χριστοφόρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Πικερμίου).

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (περιοχή Νέας Μάκρης)

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Διονύσου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας (περιοχή Νέας Μάκρης).

Στην οδό Αλεξάνδρου Φλέμινγκ και Νηρέως, στην πλατεία Ραφήνας, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Αρτέμιδα.

Οι φωτιές στην Κορινθία

Σε εξέλιξη είναι το μέτωπο της φωτιάς στις περιοχές Ζεμενό και Θροφάρι της Κορινθίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ενώ όπως πρόσθεσε, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Όσον αφορά στα άλλα πύρινα μέτωπα και συγκεκριμένα στις περιοχές ‘Αγιος Χαράλαμπος, ‘Ανω Καλαμάκι, Ίσθμια και κοντά στους Αγίους Θεοδώρους ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «η εικόνα είναι καλύτερη», ενώ η φωτιά στην περιοχή Κατακάλι, όπως συμπλήρωσε, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, ενώ όσον αφορά στις ζημιές, είπε ότι η αποτίμηση θα γίνει όταν δεν θα υπάρχουν πλέον πύρινα μέτωπα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: