Λεντριάν και Χριστοδουλίδης ελπίζουν σε επανέναρξη των συνομιλιών μετά την επίσκεψη Λουτ




Την ελπίδα όπως η περιοδεία στην περιοχή της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν, εξέφρασαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Γαλλίας Νίκος Χριστοδουλίδης και Ζιαν Ιβ Λεντριάν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον κ. Λεντριάν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ και συζήτησε μαζί του τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, ενόψει της αναμενόμενης περιοδείας της κ. Λουτ σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά και την ανάγκη απρόσκοπτης ανανέωσης της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), σύμφωνα με όσα εξάλλου εισηγείται και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην έκθεσή του.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, και συμφώνησαν όπως συνεχίσουν τη συζήτηση στο πλαίσιο επίσκεψης του κ. Λεντριάν στην Κύπρο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Λαμβανομένου υπόψη του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της Γαλλίας για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και συγκεκριμένοι τρόποι για ανάληψη συλλογικών δράσεων, με στόχο την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στην περιοχή.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο/Βρυξέλλες
16/07/2018 15:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: