Κορυφώνεται η αγωνία για τα παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης: Συμμετέχουν 90 δύτες




Νεώτερη ενημέρωση

Καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους ο επικεφαλής της επιχείρησης, Ναρογκσακ Οσοταρακόρν στη συνέντευξη Τύπου που ξεκίνησε λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος) όταν ανακοίνωσε πως συνάντησε τους πρώτους μαθητές που κατάφεραν να βγουν από τη σπηλιά.

Ο ίδιος είπε πως τα παιδιά βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πλευράς υγείας και πρόσθεσε ότι συνολικά στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 90 δύτες. 50 από την Ταϊλάνδη και 40 από το εξωτερικό.

Τα πρώτα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν χρειάστηκε να κολυμπήσουν περίπου μια απόσταση ενός χιλιομέτρου και μόλις βγήκαν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης οι διασώστες χρειάζονται τώρα περίπου 10 ώρες για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης.

Παλαιότερη ενημέρωση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με το Reuters αλλά και τον Guardian τουλάχιστον έξι παιδιά έχουν βγει σώα και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο, ενώ με τη βοήθεια των βατραχανθρώπων και τα υπόλοιπα παιδιά κολυμπούν προς τις εξόδους.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters τα δύο πρώτα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο διακομίστηκαν άμεσα με ελικόπτερα στο νοσοκομείο, ενώ σε άλλα δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έξω από τη σπηλιά.

Λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης επισήμως ανακοίνωσε πως τέσσερα παιδιά έχουν διασωθεί

Η σχετική ανάρτηση του ΠΝ της Ταϊλάνδης – Πηγή: Instagram

Στις 16:30 ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω twitter πως οι αμερικανικές δυνάμεις συνεργάζονται με εκείνες της Ταϊλάνδης για τη διάσωση των παιδιών

Γύρω στις 5:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) το αγγλόφωνο Ταϊλανδέζικο site Khaosod, μετέδωσε πως η κατάσταση της υγείας ενός από τα παιδιά παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς.

Πηγή: Reuters, Guardian

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: