Κέντρο βίζας στην Αθήνα ζήτησε κινεζική αντιπροσωπεία για να αναπτυχθεί το διμερές εμπόριο




Την πρόθεση να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση της κινεζικής πόλης Τζενγκτσού (Zhengzhou) με την Αθήνα ώστε να αναπτυχθεί το διμερές εμπόριο, δήλωσε κινέζικη πενταμελής αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της τοπικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο της πόλης Τζενγκτσού, Γουάν Τσινγκφίνγ σε συνάντησή της με τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο Κινέζος αντιδήμαρχος έθεσε το θέμα δημιουργίας κέντρου έκδοσης αδειών εισόδου (Visa Center) με σκοπό τη διευκόλυνση των Κινέζων που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από την Περιφέρεια Χενάν.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να γίνουν άμεσα συγκεκριμένες συζητήσεις στο θέμα αυτό και να προγραμματιστεί επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Ελλάδα στην προαναφερόμενη κινεζική πόλη προς διερεύνηση εμπορικών ευκαιριών από τους Έλληνες εξαγωγείς και ανθρώπους του τουρισμού.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Η πόλη Τζενγκτσού είναι η 13η πλουσιότερη πόλη της Κίνας, με ΑΕΠ 150 δισ. δολάρια Αμερικής και πληθυσμό 10 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Χενάν με πληθυσμό 107 εκατ. κατοίκους και ΑΕΠ 700 δισ. δολάρια Αμερικής (η 5η πλουσιότερη Περιφέρεια της Κίνας).

Η Περιφέρεια Χενάν έχει μεγάλη αγροτική και βιομηχανική παραγωγή αλλά και ιδιαίτερη ιστορία και πολιτισμό. Εκεί βρίσκεται η παγκοσμίως γνωστή σχολή Κουνγκ Φου των μοναχών Σαολίν, ενώ η πόλη Τζενγκτσού παράγει σημαντικό αριθμό ηλεκτρονικών ειδών, κυρίως κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέλυσε τις δυνατότητες εμπορικών συναλλαγών των δυο οικονομιών, περιέγραψε τις ενέργειες του επιμελητηρίου για την υποστήριξη της προώθησης των εξαγωγών και της προσέλκυσης Κινέζων τουριστών και συζήτησε με τον αντιδήμαρχο τις πιθανές συνεργασίες του επιμελητηρίου για την προώθηση των διμερών συναλλαγών.

Περισσότερες Οικονομικές ειδήσεις εδώ

16/07/2018 20:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: