Κανονικά οι πτήσεις στο “Ελ. Βενιζέλος”: Καθυστερήσεις από την Κύπρο προς την Αθήνα




Καθυστερήσεις παρατηρούνται σε πτήσεις από την Κύπρο προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ εκτελούνται οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα, εκτελούνται κανονικά οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ενώ εξαιτίας και μόνο των πολύ ισχυρών ανέμων στην Αθήνα και στην περιοχή του Αεροδρομίου, από το απόγευμα μέχρι και τις 8.30 το βράδυ είχαν ακυρωθεί οκτώ πτήσεις, εννέα πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν για προσγείωση προς άλλα αεροδρόμια ενώ υπήρξαν και αρκετές καθυστερήσεις .

Νωρίτερα, πληροφορίες του ΚΥΠΕ της συναδέλφου Φανίτσας Ζαννέττου, ανέφεραν ότι υπήρχαν σοβαρότατα προβλήματα στην διεξαγωγή του πτητικού προγράμματος του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, διότι καπνοί έχουν καλύψει τη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη τόσο η απογείωση όσο και η προσγείωση αεροσκαφών.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι δεκάδες πτήσεις από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις περιλαμβανομένων και πτήσεων από την Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι «πράγματι μία αναχώρηση με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση δύο με τριών ωρών».

Ανέφερε ακόμα ότι «μία πτήση η οποία είχε αναχωρήσει από αεροδρόμιο της Μέσης Ανατολής με κατεύθυνση την Αθήνα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη περιοχή της Αττικής αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εκτροπή και κατευθύνεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας για προσγείωση».

Παύση μέχρι νεωτέρας των δρομολογίων του ΚΤΕΛ προς Πελοπόννησο λόγω της πυρκαγιάς


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: