Καίγονται σπίτια σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη: Άνιση μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες




Ανεξέλεγκτα καίνε μέχρι αυτή την ώρα τα δύο πύρινα μέτωπα σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τεράστια μάχη να περιορίσουν τις φλόγες που εξαπλώνονται με τρομακτική ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν και στις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ όσο διαρκεί το φως θα επιχειρούν δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Στην φωτιά στην Καλλιτεχνούπολη επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. Οι φλόγες βρίσκονται τώρα μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά. Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν τα παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα. Η φωτιά κατευθύνεται τώρα (19:00) προς την περιοχή του Νέου Βουτζά.

Κάηκαν σπίτια – Δύσκολη η αεροπυρόσβεση

Πηγές αναφέρουν ότι στην Κινέτα αλλά και την Καλλιτεχνούπολη έχουν καεί τουλάχιστον 5 με 6 σπίτια, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί όταν η φωτιά θα σβήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HellasJournal οι άνεμοι που πνέουν κυρίως στην Κινέτα ξεπερνούν τους 45 κόμβους κάνοντας οριακή την υδροληψία που με βάση τους κανόνες γίνεται με ανέμους έως 30 κόμβους. Ωστόσο οι πιλότοι των αεροσκαφών και των ελικοπτέρω με αυτοθυσία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσαν εντολή γενικής επιφυλακής σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω των πυρκαγιών.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική και τον Προαστιακό

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων, οι φλόγες έφτασαν μέχρι και το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Ήδη γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο. Διεκόπησαν προσωρινά τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Αθήνα – Κιάτο και αντίστροφα λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Κινέτας. Η εντολή εδόθη από την ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: