Ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα μεταξύ Αναστασιάδη και Λουτ, αναφέρει ο Προδρόμου




Το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ειδικής συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου σε δήλωσή του για τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ. Στο πλαίσιο της συνάντησης, και σε συνέχεια της επιθυμίας του ΓΓ να πληροφορηθεί ποια είναι η στάση των εμπλεκομένων μερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες”, αναφέρει ο κύριος Προδρόμου και καταλήγει:

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις και τη θετική προσέγγιση της πλευράς μας, προσδοκώντας ότι με ανάλογη θετική στάση της τουρκικής πλευράς θα καταστεί δυνατόν να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση. Η συζήτηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κα Λουτ διεξήχθη μέσα σε ιδιαίτερο εποικοδομητικό κλίμα”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: