Η προσωπική απεσταλμένη του Γκουτέρες, Λουτ, βλέπει τη Δευτέρα Αναστασιάδη και Ακιντζί




Μόνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ψευδοπρόεδρο Μουσταφά Ακιντζί, αναμένεται να συναντηθεί κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, η αξιωματούχος του ΟΗΕ δεν αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις στον Τύπο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, αλλά θα ενημερώσει απευθείας τον Αντόνιο Γκουτέρες για τα αποτελέσματα των επαφών της σε Κύπρο, Αθήνα, Άγκυρα, Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λουτ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, την προσεχή Δευτέρα, 23 Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σιντίκ ανέφερε ότι η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ δεν αναμένεται να έχει άλλες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι οι ημερομηνίες των επισκέψεων της κ. Λουτ στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων μερών στο Κυπριακό δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

ΚΥΠΕ Ηβη Μιτσίδου Φίλιπς
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
17/07/2018 11:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: