Η Κίνα θα παραμείνει στο δρόμο του ανοίγματος των αγορών, δηλώνει ο Λι Κετσιάνγκ




Η Κίνα θα παραμείνει στην οδό του ανοίγματος των αγορών της και των άλλων μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν την ανάπτυξή της, δήλωσε σήμερα ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, μια ημέρα αφότου η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο επέβαλαν δασμούς σε εισαγωγές της μιας χώρας από την άλλη αξίας 34 δισεκ. δολαρίων.
Η Κίνα θα ανοίξει περισσότερο την πόρτα της σε ξένα προϊόντα, καθώς το ελεύθερο εμπόριο είναι ανάγκη να στηριχθεί ώστε να διασφαλισθεί η βιώσιμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο Λι στην ετήσια σύνοδο κορυφής «16+1» με τη συμμετοχή της Κίνας και ηγετών 16 χωρών της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων που πραγματοποιείται φέτος στη Σόφια.
«Στα ξένα προϊόντα που αναποκρίνονται στις κινεζικές καταναλωτικές ανάγκες, θα ανοίξουμε περισσότερο την πόρτα… Θα μειώσουμε συνολικά τους εισαγωγικούς δασμούς στην κινεζική αγορά», δήλωσε μέσω διερμηνέα, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.
Ο Λι πρόσθεσε πως η οικονομική μεταρρύθμιση διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της Κίνας και πως τα θεμελιώδη στοιχεία της δεν πρόκειται να αλλάξουν.
«Το άνοιγμα ήταν σημαντικός παράγοντας στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, έτσι θα συνεχίσουμε να ανοιγόμαστε περισσότερο στον κόσμο και σ’ αυτό περιλαμβάνεται η διεύρυνση της πρόσβασης των ξένων επενδυτών στην κινεζική αγορά», τόνισε ο πρωθυπουργός της Κίνας.

07/07/2018 11:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σόφια, Βουλγαρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: