Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η κρίση που εξακολουθεί να υφίσταται στην Παιδεία και η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο όλο θέμα με γραπτή ανακοίνωση του, τα προβλήματα που ανακύπτουν στο θέμα του ΓεΣΥ και το ναυάγιο σκάφους ανοικτά της Γιαλούσας στα κατεχόμενα με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 30, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Έστειλε στις τάξεις όλους τους συνδικαλιστές», γράφει πως μια μέρα μετά το ναυάγιο της συνάντησης του Υπουργού με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Υπουργός δημοσιοποίησε τις μεταθέσεις στέλνοντας όλους τους συνδικαλιστές πίσω στις τάξεις. Αλλού, γράφει πως ο Αρχιεπίσκοπος είπε φυγόπονους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απάντησαν ότι ο προκαθήμενος ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι στους 30 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο ανοικτά της Γιαλούσας.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Αύγουστο ακονίζουν μαχαίρια στην παιδεία», γράφει στο κύριο του θέμα πως ο εκπαιδευτικός κόσμος υπολογίζει την επόμενη κινητοποίηση μέσα στον Αύγουστο με τις χιλιάδες εκπαιδευτικών να δηλώνουν από τώρα την παρουσία τους έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Αλλού, γράφει ότι δεν είναι ικανοποιημένος ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος από την πρόταση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για τις αμοιβές των γιατρών στο ΓεΣΥ. Σε άλλο του θέμα ο «Πολίτης» γράφει για τη διαμαρτυρία των οδηγών τρέιλερ στο λιμάνι Λεμεσού για την απαίτηση εξασφάλισης πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου για να μπουν στο λιμάνι.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Το ΓεΣΥ σε νέες περιπέτειες», γράφει ότι σε θολά και δύσκολα νερά κάνει βουτιά η προώθηση του ΓεΣΥ αφού όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά και το Σύστημα δέχεται πυρά την ώρα που δεν υπάρχει φως για συμφωνία για τις αμοιβές των γιατρών και τις αποφάσεις για τα φάρμακα. Αλλού, γράφει πως εντός δεύτερου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η έκθεση της Τζέιν Χολ Λουτ για τις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες στην Κύπρο. Σε άλλο του θέμα γράφει πως οι εκδηλώσεις του ψευδοκράτους για την εισβολή θα είναι φέτος πιο προκλητικές.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αήθης επέμβαση Αρχιεπισκόπου για Παιδεία», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Αρχιεπίσκοπος παρενέβη στην κρίση που ξέσπασε στον τομέα της Παιδείας ρίχνοντας λάδι στη φωτιά με προσβλητικές αναφορές περί φυγοπονίας των εκπαιδευτικών. Αλλού, γράφει ότι το Κράτος πλήρωσε 210 εκ. ευρώ τα τελευταία 7 χρόνια σε ενοίκια για Υπουργεία. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ ερίζουν για κλείσιμο οδοφραγμάτων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκάφος μεταναστών βυθίστηκε στα ανοικτά στα βόρεια», γράφει για το ναυάγιο με το σκάφος των μεταναστών 25 χιλιόμετρα στα ανοικτά από τη Γιαλούσα στα κατεχόμενα στο οποίο σκοτώθηκαν 30 μετανάστες και διασώθηκαν 103, ενώ άλλοι 17 εξακολουθούν να αγνοούνται. Αλλού, γράφει ότι μια 60χρονη γυναίκα σκοτώθηκε καθώς η μικρή βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου ανατράπηκε. Αλλού, γράφει για την κρίση που ξέσπασε στην Παιδεία και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
19/07/2018 07:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: