Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συμφωνία πώλησης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, οι εισηγήσεις του Υπουργού Παιδείας για τις εξετάσεις τετραμήνων και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν τα μέτρα για εξορθολογισμό της απασχόλησης των εκπαιδευτικών, η αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελπίζαμπεθ Σπέχαρ και η επίσπευση της τοποθέτησης καμερών της Τροχαίας είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

H «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Πολεμικό κλίμα!», ότι η αντιπολίτευση κορυφώνει τη σύγκρουση λίγες ώρες πριν εγκριθεί η συμφωνία πώλησης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα. Αλλού γράφει για τις 7 εισηγήσεις του Υπουργού Παιδείας για τις εξετάσεις τετραμήνων και ότι η ΟΕΛΜΕΚ επιμένει στις θέσεις της να μην εφαρμόσει τις εξετάσεις τετραμήνων. Επίσης αναφέρει πως το Παρίσι πλέον απαγορεύει το κάπνισμα και σε τέσσερα από τα πάρκα, ένα πειραματικό μέτρο.

Ο «Πολίτης», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Περιόρισε τις εκροές η προοπτική ψήφισης», γράφει ότι αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής τίθεται όλο το πακέτο για τις τράπεζες και πως λίγο πάνω από τα 100 εκατ. αποσύρθηκαν χθες από τον Συνεργατισμό. Αλλού αναφέρει πως σύσκεψη χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε την πάταξη μόνο της εμπορίας καυσίμων από τα κατεχόμενα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι συναγερμός σήμανε χθες το πρωί, όταν οδηγοί εντόπισαν πιστόλι στη μέση του δρόμου στην περιοχή Αγίου Συλά.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Κλείδωσαν οι εγγυήσεις», γράφει πως την έγκριση τουλάχιστον των εγγυήσεων που θα παραχωρηθούν στην Ελληνική Τράπεζα για την εξαγορά του Καλού Συνεργατισμού κατάφερε να κλειδώσει η Κυβέρνηση, δύσκολα περνούν, όμως, οι νομοθεσίες για εκποιήσεις και ΜΕΔ. Αλλού γράφει ότιΟΥΝΦΙΚΥΠ και επίσκεψη Λουτ θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ την Παρασκευή. Επίσης αναφέρει πως με απόφαση του Υπουργικού επισπεύδεται η έλευση των καμερών της Τροχαίας.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Μυστικότητα και παζάρια εις βάρος μας», ότι σοβαρούς περιορισμούς στο δικαίωμα του δανειολήπτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης που οδηγούνται αύριο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής. Αλλού αναφέρει ότι με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τη μονομερή ενέργεια του Υπουργού Παιδείας για τον «εξορθολογισμό» και ότι στην Ολομέλεια θα κριθεί η τύχη των τετραμήνων. Επίσης γράφει πως το πιο ενεργοβόρο Υπουργείο είναι το Υπουργείο Υγείας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Τα κακά δάνεια μπορεί να μειωθούν κατά 50%», πως σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών, το σχέδιο «Εστία», που έχει στόχο να βοηθήσει τους δανειολήπτες να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, μπορεί να μειώσει μέχρι και 50% τα δάνεια. Αλλού γράφει πως η αλυσίδα υπεραγορών Lidl Κύπρου ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να διαθέτει πλαστικά προϊόντα όπως καλαμάκια μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους. Επίσης αναφέρει πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο συνομιλιών με την Κορέα.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
05/07/2018 07:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: