Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η επίσκεψη της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο και οι σημερινές της επαφές με τους δύο ηγέτες, Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Τ/κ ηγέτη, η υπόθεση των υπόπτων για τη σφαγή Τ/κ σε Μαράθα-Αλόα τον Αύγουστο του 1974 και οι σημερινές αποφάσεις των εκπαιδευτικών για κλιμάκωση των μέτρων είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Νέα προσπάθεια με δύο αγκάθια», γράφει στο κύριο της θέμα για τις συναντήσεις που θα έχει η απεσταλμένη του ΓΓ με τους δύο ηγέτες στην Κύπρο, σημειώνοντας πως ο Ακιντζί ζητά χρονοδιάγραμμα λήξης διαπραγματεύσεων και ο Αναστασιάδης δέσμευση για τις εγγυήσεις. Αλλού, γράφει ότι οι εκπαιδευτικοί επιμένουν στον μη διάλογο και σφραγίζουν τον διχασμό. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι είναι έτοιμο το νέο Δημαρχείο Λευκωσίας και εντός εβδομάδων θα μεταφερθούν εκεί οι πρώτες δημοτικές υπηρεσίες.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Γνωστοί οι δράστες, αλλά δεν διώκονται», γράφει στο κύριο του θέμα ότι από το 2009 το ΤΑΕ Αρχηγείο ερευνά τη σφαγή 126 Τ/κ σε Μαράθα-Αλόα και πως το 2010 ανέκρινε τους 12 από τους 15 ύποπτους. Σε άλλο του θέμα γράφει για την επίσκεψη Λουτ στην Κύπρο και την πρόθεση της ε/κ πλευράς να πάει μέχρι τέλους στις διαπραγματεύσεις και να καταλήξει σε λύση. Αλλού, γράφει ότι σχεδόν δύο χρόνια από την καταστροφή τμήματος του μιναρέ της Περιστερώνας από κεραυνό και το έργο αποκατάστασης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρώτο τεστ προθέσεων», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Χολ Λουτ ξεκινά σήμερα από τη Λευκωσία την καταγραφή θέσεων των δύο πλευρών για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών. Αλλού, γράφει πως ούτε και η δεύτερη προκήρυξη των 40 θέσεων νοσηλευτών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών έχει αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μικρό. Σε άλλο του θέμα γράφει για αλαλούμ με τις μελέτες για τα ψηλά κτίρια στη Λεμεσό.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Όλο αυτιά η Λουτ σήμερα στους δύο ηγέτες», γράφει στο κύριο της θέμα ότι στόχος των συναντήσεων της Λουτ με τους δύο ηγέτες είναι να ακούσει τις προθέσεις τους στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και αξιοποιώντας το κεκτημένο και το έγγραφο εφαρμογής της λύσης. Αλλού, γράφει για κρίσιμες αποφάσεις για κλιμάκωση των μέτρων αναμένονται σήμερα από τους εκπαιδευτικούς. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το αέριο γέλιου μπορεί να καταστεί θανατηφόρο.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
23/07/2018 07:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: