Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις στο θέμα του Συνεργατισμού και οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς και το νέο θανατηφόρο δυστύχημα με θύματα δύο 11χρονες, είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας. Προβάλλεται επίσης το ενδιαφέρον της TOTAL για ακόμη τέσσερα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ, θέματα του ΓεΣΥ και τα αποτελέσματα του Μουντιάλ.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ώρα ταμείου» και γράφει ότι τεράστιες δημοσιονομικές πιέσεις δημιουργούνται στο κράτος από τη συμφωνία μεταξύ Ελληνικής τράπεζας και κυβέρνησης για εξαγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού. Αλλού αναφέρεται στο νέο θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο 11χρονα κοριτσάκια. Γράφει ότι σε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Ενέργειας, στο Παρίσι, με τον ανώτερο εκτελεστικό διευθυντή της TOTAL επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της εταιρείας για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε ακόμα 4 νέα οικόπεδα.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Φτιάχνουν πλειοψηφία για Συνεργατισμό» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλία για να διαμορφωθούν έγκαιρα οι συνθήκες σχηματισμού κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να ψηφιστούν οι εγγυήσεις προς την Ελληνική Τράπεζα. Γράφει επίσης ότι νέα δεδομένα προέκυψαν για τη λεωφόρο Τσερίου και τους προτεινόμενους σχεδιασμούς διεύρυνσης και βελτίωσής της. Η εφημερίδα προβάλλει το νέο θανατηφόρο δυστύχημα με δύο θύματα, όταν παρεκτράπηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στον αυτοκινητόδρομο.

«Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει το κύριο θέμα του με τίτλο «Πρέσινγκ σε Νικόλα για ψήφο» και γράφει ότι ανοίγει σήμερα ο κύκλος των πολιτικών ζυμώσεων με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το νομοθετικό που τα συνοδεύει αλλά και στην ψήφιση του σχεδίου εγγυήσεων για την Ελληνική. Αλλού προβάλλει το νέο τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής όπου 40χρονη ομογενής έχασε τον έλεγχο του οχήματός της με αποτέλεσμα το θάνατο της 11χρονης κόρης της και της επίσης 11χρονης φίλης της στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Γράφει ακόμα ότι η ExxonMobil κλείδωσε όλα όσα απαιτούνται για δύο τουλάχιστον γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10, που ξεκινούν στα μέσα Νοεμβρίου 2018.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Ζωές και όνειρα που χάνονται στην άσφαλτο» και γράφει ότι σε έξι μέρες τέσσερις συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους λόγω ανεύθυνων πράξεων, με την Αστυνομία να κάνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις κάμερες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και όλα όσα πρέπει να ξέρει ο πολίτης για το θέμα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Ρωσία επικράτησε της Ισπανίας με 4-3 και προκρίθηκε στους 8 του Μουντιάλ.

ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
02/07/2018 08:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: