Η δεύτερη επιχείρηση σωτηρίας των παιδιών στην ΤαΪλάνδη ξεκινά: Η πρώτη στέφθηκε από επιτυχία




Ξεκινά σήμερα το πρωί η δεύτερη φάση της επιχείρησης σωτηρίας των παιδιών, που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Η πρώτη φάση της επιχείρησης, που έγινε χθες στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η επιχείρηση θα διαρκέσει 10 ώρες και θα γίνει προσπάθεια να σωθούν και τα υπόλοιπα οκτώ παιδιά.

Υπενθυμίζουμε ότι τέσσερα και όχι έξι παιδιά έχουν μεταφερθεί εκτός του πλημμυρισμένου σπηλαίου της Ταϊλάνδης, όπως δήλωσε χθες υψηλόβαθμο μέλος της ιατρικής ομάδας της επιχείρησης διάσωσης.

Δώδεκα αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους παρέμεναν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο επί δύο εβδομάδες. Χθςς οι αρχές της επαρχίας Τσιανγκ Ράι ξεκίνησαν τη δύσκολη αποστολή διάσωσής τους, η οποία θα συνεχιστεί σήμερα.

Τέσσερα από τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης –πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο– έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται ”περίπου 10 ώρες” για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες–50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν χθες στην επικίνδυνη αυτή αποστολή από φόβο για τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

08/07/2018 17:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μπανγκόκ, Thailand

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η επόμενη φάση της επιχείρησης διάσωσης των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: