Η Credit Suisse μεταφέρει πενήντα θέσεις εργασίας από το Λονδίνο στη Μαδρίτη ενόψει Brexit




Η Credit Suisse θα μεταφέρει γύρω στις 50 θέσεις εργασίας από το Λονδίνο στη Μαδρίτη ως μέρος των προσπαθειών της να συνεχίσει να λειτουργεί στην ΕΕ αφότου η Βρετανία θα αποχωρήσει από το μπλοκ το 2019, σύμφωνα με πηγή κοντά στην τράπεζα την Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η ελβετική τράπεζα ενημερώνει το προσωπικό της με έδρα του το Λονδίνο για τις μετακινήσεις οι οποίες θα επηρεάσουν τα κύρια τμήματα της, δηλαδή την επενδυτική τραπεζική, την διαχείριση πλούτου και την διαχείριση κεφαλαίων, ανέφερε η πηγή.

Η Credit Suisse, η οποία εργοδοτεί γύρω στους 5.500 ανθρώπους στο Λονδίνο θα αυξήσει το προσωπικό της στη Μαδρίτη σε σχεδόν 300 μετά τις μετακινήσεις., ενώ η πρωτεύουσα της Ισπανίας θα λειτουργεί ως το επιχειρηματικό κέντρο της τράπεζας και για την Νότιο Αμερική, όπου το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιθυμεί να επεκτείνει το δίκτυο πελατών του.

Τα νέα αυτά, τα οποία πρώτα μεταδόθηκαν από την ισπανική εφημερίδα Vozpopuli, έρχονται καθώς η αργή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το τι θα γίνει στην μετά Brexit εποχή έχει προκαλέσει φόβους για το λεγόμενο «σκληρό» Brexit, εξέλιξη η οποία θα είχε σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τις διεθνείς τράπεζες οι οποίες χρησιμοποιούν τη Βρετανία για τις ευρωπαϊκές εργασίες τους.

Με την προθεσμία του Οκτωβρίου που έχει τεθεί για την εμπορική σχέση μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, οι ελπίδες των τραπεζών ότι θα μπορούν να διατηρήσουν το «διαβατήριο» της πρόσβασης τους στις χρηματοοικονομικές αγορές της ΕΕ συρρικνώνονται και έχουν αρχίσει να θέτουν σε εφαρμογή εναλλακτικούς σχεδιασμούς.

Αμερικανικές τράπεζας περιλαμβανομένων των Goldman Sachs και JPMorgan σχεδιάζουν να ενισχύσουν τα περιφερειακά τους γραφεία σε ολόκληρη την Ευρώπη περιλαμβανομένων των γραφείων τους σε Παρίσι, Μαδρίτη και Μιλάνο.

Η Barclays έχει αρχίσει να μεταφέρει 40 με 50 επενδυτικές θέσεις εργασίας από τη Βρετανία στην Φρανκφούρτη ενώ η Citigroup ενισχύσει την παρουσία της στην Γαλλία με μια σειρά από ανώτερους διορισμούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μαδρίτη δεν θα είναι ο μόνος προορισμός για την Credit Suisse, καθώς μελετάει το ενδεχόμενο μετακίνησης προσωπικού σε αρκετές περιοχές της ΕΕ, προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να διαδραματίζει ένα ρόλο ακόμη και μετά το Brexit.

ΚΥΠΕ – Reuters
Βρετανία/ΛΟΝΔΙΝΟ
30/07/2018 19:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: