Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ασύμμετρο φαινόμενο: “Θα είναι δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα”




Για εικόνα ασύμμετρου φαινομένου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετα την ενημέρωση που έίχε στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. 

Ο κύριος Τσίπρας έκανε λόγο για μια κατάσταση εκτός έλεγχου και για μια δύσκολή νύχτα για όλη την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι 600 άτομα δίνουν ατό πρωί μάχη για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

«Είναι μία δύσκολη στιγμή για την Αττική, είναι μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πάνω από 600 άντρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής επιχειρούν και πάνω από 300 οχήματα επιχειρούν σε τρία μεγάλα μέτωπα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός που επέστρεψε εσπευσμένα από το Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, είπε ότι η εικόνα που αποκόμισε είναι εικόνα ασύμμετρου φαινομένου και τόνισε ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη επιχείρηση, συντονισμένη με σχεδόν όλα τα σώματα. “Είναι σε συντονισμό η πυροσβεστική, η αστυνομία, το λιμενικό και ο στρατός, ο οποίος σε λίγο θα συνδράμει και αυτός, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται». Επίσης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε κίνδυνο λέγοντας ότι «αυτό που προέχει δεν είναι, τούτη την ώρα, όσο και αν για το καθένα μας είναι ανεκτίμητο, η περιουσία, το σπίτι, το αυτοκίνητο. Αυτό, που τούτη την ώρα έχει αξία, μεγαλύτερη από κάθε άλλο, είναι η ανθρώπινη ζωή. Συνεπώς όλοι θα πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να φροντίσουμε να προστατεύσουμε το πιο πολύτιμο αγαθό που είναι οι ανθρώπινες ζωές. Οι περιουσίες, όλα όσα έχουν υλική αξία ξαναγίνονται, οι ανθρώπινες ζωές είναι αυτές που δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν» υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «πρέπει όλοι να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, ενότητα και προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και για τη χώρα» και ευχαρίστησε «όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες που με αυτοθυσία από το πρωί βρίσκονται στις επάλξεις. Τους εθελοντές και κυρίως τους πυροσβέστες, άντρες και γυναίκες που με αυτοθυσία έχουν καταφέρει να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές». «Είμαστε δίπλα τους, όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός και στόχος όλων μας είναι να περιορίσουμε την καταστροφική συνέπεια ενός ασύμμετρου φαινομένου» είπε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν τον προβληματίζουν οι πολλές εστίες της φωτιάς, ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν είναι η ώρα για να κάνουμε τέτοιου είδους αποτιμήσεις. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τώρα δίνουμε όλοι τη μάχη με τις φλόγες και όταν έρθει η στιγμή θα κάνουμε τις αποτιμήσεις που πρέπει”. “Τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να έχουμε τον καλύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα γιατί είναι μια δύσκολη νύχτα» πρόσθεσε.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: