Έξω φρενών ο Κοτζιάς με τον Ρουβίκωνα: Συνελήφθη ο …”κάμεραμαν” της ομάδας




Ρεπορτάζ HELLAS JOURNAL

Πολύ θυμωμένος φέρεται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, με τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία επιτέθηκαν με μπογιές εναντίον του κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών.

Με εντολή του κ. Κοτζιά, πηγές του υπουργείου εξέδωσαν πολύ σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ.

Οι πηγές δήλωσαν ότι:

  • «Πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν, με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας, δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Η ανακοίνωση του κ. Κοτζιά, μέσω πηγών του υπουργείου Εξωτερικών, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και φέρνει σε δύσκολη τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, ο οποίος δεν έχει δράσει αποτελεσματικά και έχει αφήσει να δρουν ανεξέλεγκτα τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Έκανε αίσθηση επίσης η αναφορά του κ. Κοτζιά -μέσω των πηγών- ότι η δράση των μελών του Ρουβίκωνα, που ως γνωστόν ανήκουν στον αναρχικό χώρο, “είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων». Δεν είναι αριστεροί, ούτε πατριώτες τονίζουν οι πηγές του ΥΠΕΞ.

Ο Σκάι μετέδωσε ότι αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή του Συντάγματος, σταμάτησε για έλεγχο ένα άτομο το οποίο στο σακίδιό του είχε μια κάμερα go-pro την οποία χρησιμοποιεί η αναρχική ομάδα για να καταγράφει τις επιθέσεις της. Προφανώς είναι ο …κάμεραμαν του Ρουβίκωνα.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη καταδρομική επίθεση που έκαναν τα μέλη του “Ρουβίκωνα”. Λίγο μετά τις 18:30, περίπου δέκα άτομα  έριξαν φέιγ βολάν και έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη του κτιρίου και προκάλεσαν φθορές.

Σε ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε στο όνομα του Παλαιστινιακού λαού και κατηγορούν το Ελληνικό κράτος ότι έχει συνάψει συμμαχία με το Ισραηλινό στην ανατολική Μεσόγειο.

Το πρωί, μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν επιτεθεί και στην ΔΟΥ Ψυχικού, που βρίσκεται κοντά στην Πρεσβεία του Ισραήλ, όπου προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο κτίριο.

“Δεν είναι αριστεροί, δεν είναι πατριώτες”: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: