Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για ανθρώπινες απώλειες: Δύο οι νεκροί στην περιοχή του Βουτζά




Πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δύο εγκαυματίες που έχασαν την ζωή τους οι οποίοι μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Πηγές που πρόσκεινται στο υπουργείο Υγείας κάνουν λόγο για 25 εγκαυματίες στον Ευαγγελισμό, στο ΚΑΤ και το Σισμανόγλειο. Από τους τραυματίες οι 6 είναι σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι.

  • Σύμφωνα με την τηλεόραση του Άλφα, οι νεκροί είναι επτά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα οι νεκροί είναι τρεις.

Οι δύο, μητέρα και κόρη, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Η μητέρα νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ η κόρη έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν στο ΚΑΤ και η κατάσταση αυτών των εγκαυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Μέχρι τώρα το Λιμενικό έχει διασώσει οκτώ άτομα από την θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Πρόκειται για δύο από τους δέκα αλλοδαπούς τουρίστες, μια πενταμελή οικογένεια (3 ανήλικα παιδιά και 2 ενήλικες) και μια γυναίκα. Το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

Παράλληλα με το σχέδιο πυρόσβεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενεργοποιηθεί δυο παράλληλα σχέδια.

Ειδικότερα, πρόκειται αφενός για σχέδιο παραλαβής-εξυπηρέτησης πληθυσμού με πλωτά μέσα και του Λιμενικού και του Στρατού στο λιμάνι της Ραφήνας και, αφετέρου, ενισχυμένα περίπολα πυροφυλακής σε όλη την Αττική.

Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού σε Μάτι και Ζούμπερι

Στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας καταπλέουν από ώρα σε ώρα η φρεγάτα «Έλλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» του πολεμικού ναυτικού, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό κατοίκων που έχουν αποκλειστεί σε παραλίες της περιοχής λόγω των πυρκαγιών.

Ενώ έφθασαν στο Μάτι, στο Ζούμπερι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές σκάφη του λιμενικού για να απομακρύνουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Πρόκειται για τρία πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.

Σε ετοιμότητα και λεωβφορεία του ΟΣΥ

Τα αμαξοστάσια Ανθούσας και Λιοσίων των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), έχουν τεθεί σε ετοιμότητα ώστε λεωφορεία να παραλάβουν, από το λιμάνι της Ραφήνας, πληγέντες από την καταστροφική φωτιά της Ανατολικής Αττικής και να τους μεταφέρουν σε χώρους φιλοξενίας (ξενοδοχεία).

Αυτό αποφασίστηκε σε συνεργασία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των εντολών του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας,

Εξάλλου, στον τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου, βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο συρμοί του Μετρό, ώστε να μεταβούν, για τον ίδιο λόγο (παραλαβή πληγέντων), σε εκείνον της Δουκίσσης Πλακεντίας, εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η αστυνομία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ράφήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, σημειώνονται εκτροπές:

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φλέμινγκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Ραφήνας).

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Χριστοφόρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Πικερμίου).

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (περιοχή Νέας Μάκρης)

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Διονύσου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας (περιοχή Νέας Μάκρης).

Στην οδό Αλεξάνδρου Φλέμινγκ και Νηρέως, στην πλατεία Ραφήνας, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Αρτέμιδα.

Πολεμικά πλοία στο Μάτι για να πάρουν εγκλωβισμένους πολίτες: Έξι στο νοσοκομείο με εγκαύματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: