Επεισόδια το βράδυ στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τη Μακεδονία

Επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών,ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Νεώτερη ενημέρωση: Τρεις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης, μετά τις 9 το βράδυ, στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Όπως έγινε γνωστό ομάδα περίπου 30 ατόμων που συμμετείχε στη συγκέντρωση πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Παραμένουν έως αυτή την ώρα κλειστές η Β. Σοφίας από Σέκερη και η Β. Αμαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενη ενημέρωση: Επεισόδια προκλήθηκαν το βράδυ συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Τα επεισόδια  ξεκίνησαν λίγο μετά τις οκτώ όταν μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων προσέγγισε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πέταξε στις δυνάμεις της Αστυνομίας φωτοβολίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι διαδηλωτές για τη Μακεδονία που βρίσκονταν στο μνημείο επενέβησαν, όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα” και έπεισαν τους κουκουλοφόρους να αποσυρθούν από την περιοχή.

Η ένταση φάνηκε προς στιγμή να υποχωρεί ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, μια πολυπληθέρστερη ομάδα κουκουλοφόρων έκανε την εμφανισή της στη Βασ. Σοφίας και επιυέθηκε εκ νέου στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κατάφεραν να προβούν και σε τρεις συλλήψεις. Πληροφορίες του Πρώτου Θέματος αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συμπλοκών υπήρξε και ένα τραυματισμός.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: