Εντός 2018 η συνάντηση Προέδρων Βουλής της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου




H πρώτη συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τριμερούς συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το θέμα συζητήθηκε κατά συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης με αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της, Tarek Radwan και τα μέλη της, Mohamed Elorabi, Ahmed Weal El-Μoshnib και Hamdy Bekhit.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, συζητήθηκε επίσης η προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Ali Abdel Aal.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Κύπρο και Αίγυπτο, οι οποίοι διανοίγουν προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο κ. Radwan εξέφρασε τη βούληση της αιγυπτιακής πλευράς για ανάπτυξη των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου και για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Τα μέλη της Αιγυπτιακής αντιπροσωπίας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που χρήζουν από κοινού αντιμετώπισης στην περιοχή, όπου η Κύπρος θα μπορούσε να συμβάλει, όπως τόνισαν, αξιοποιώντας το ρόλο της ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καυτηρίασαν επίσης τη συμπεριφορά της Τουρκίας γενικότερα στην περιοχή και ιδιαίτερα έναντι της Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, έγινε, τέλος, ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών στην περιοχή και για τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο σ’ αυτό τον τομέα όσο και σε άλλους τομείς, όπως η ανάπτυξη, το περιβάλλον και η εκπαίδευση, που θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν και στα πλαίσια της μελλοντικής τριμερούς συνεργασίας.

11/07/2018 14:49
ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: