Ελλάδα, δώσε ψήφο στην Ομογένεια: Αυτοί οι άνθρωποι είναι η “μεγάλη δύναμη” σου!




ΤΟΥ Δρ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ * – Νέα Υόρκη

Η ψήφος των Ελλήνων Ομογενών είναι ένα θέμα που έρχεται και ξανάρχεται αλλά δεν μένει. Μέλη των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων και του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας έρχονται κάθε χρόνο και παρελαύνουν περήφανα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης για να τιμήσουν την 25η Μαρτίου.

Πώς όμως τιμούν τους οργανωτές και τον κόσμο αυτής; Πώς τιμούν τους ανθρώπους που παλεύουν να κρατήσουν αυτή την παρέλαση ζωντανή (και όλες τις εκδηλώσεις αυτής), που δουλεύουν όλη την χρονιά για να την οργανώσουν, που σχίζονται για να βρουν δεκάδες χιλιάδες δολλάρια για να την κάνουν πράξη;

Τι φοβάται ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας; Ένα ερώτημα καίριο που αναλύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον αγαπητό φίλο δημοσιογράφο Πανίκο Παναγιώτου, ο οποίος, όπως κι εγώ, έχουμε αυτή την τιμή-δικαίωμα να ψηφίζουμε για την Κύπρο. Σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού: θα ήταν τιμή για τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας

Όπως σωστά αναφέρεται στο πιο πάνω άρθρο, η προσθήκη ενός τόσο μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων θα αλλάξει αισθητά τα “κουκιά” των ελληνικών κομμάτων. Δεν θα ξέρουν πώς και που να μετρήσουν τη δύναμη τους. Ίσως και να πρέπει να γίνουν μέλη σε αεροπορικές εταιρίες να ταξιδεύουν συνέχεια για την προεκλογική τους. Αυτό είναι το ένα, μεγάλο ερώτημα(;) όσων διστάζουν να εντάξουν την ομογενειακή ψήφο στην ελληνική σκηνή.

Τα δικά μας ερωτήματα είναι:

  • 1) Ποιοι κτυπούν τις πόρτες του Λευκού Οίκου και του Καπιτώλιου για να προωθήσουν όλα τα εθνικά μας θέματα;
  • 2) Ποιοι κρατάνε την Μέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας ζωντανή, σε ζωντανή μετάδοση στο κέντρο του κόσμου, την Νέα Υόρκη;
  • 3) Ποιοι είναι οι πιο σταθεροί επισκέπτες του ίδιου τους του τόπου, μεταφέροντας μέρος του κόπου τους από τα ξένα στην Ελλάδα (ξένο συνάλλαγμα);
  • 4) κ.λπ.

Πέραν των πιο πάνω ερωτημάτων, έχω κι εγώ ένα ερώτημα, που ίσως θα ακουστεί τρελό αλλά ποιος μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι:

  • Η τρέλα του Ερντογάν δεν θα τον οδηγήσει σε ένα νέο παιδωμάζομα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ελλάδας και της Κύπρου με τον Τούρκο να περιπολεί καθημερινά; Το έκανε πριν εκατοντάδες χρόνια. Το έκανε το 1974. Απειλεί (αυτός και οι αυλικοί του) να αφανίσει τον Ελληνισμό, σχεδόν καθημερινά. Ποιος μπορεί να κοιμάται ήσυχος με το θηρίο δίπλα του;

Αν τα πιο πάνω γίνονταν πράξη (κούφια η ώρα που τ’ακούει), ποιο νέο “κρυφό σχολείο” θα κρατούσε την ελπίδα ζωντανή; Ποιο άλλο! Αυτό της Ομογένειας που έμαθε να ποτίζει τις ρίζες του πολιτισμού μας καθημερινά! Και το λιγότερο που αξίζουν αυτοί η άνθρωποι είναι να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν αυτούς που θα (τους) φέρουν την ελπίδα να επιστρέψουν στις ρίζες τους.

Εκτός κι αν δεν υπάρχει κανείς!

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση το παρόν άρθρο δεν μειώνει την συμβολή των ομογενών από άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία, κ.λπ. Η ψήφος όλων είναι το “κρυφό σχολείο” του Ελληνισμού.

Guest Lecturer of Political Marketing & Communications
(Political Competitiveness & Performance)
Editor ikypros.com and LA Voice
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η θυσία του Οδυσσέα: Έδωσε τη ζωή του για να γλυτώσουν τα παιδιά του και να ζήσει… η ελπίδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: