Είκοσι πολεμικά πλοία περιπολούν κάθε στιγμή στο Αιγαίο: Πως κατανέμεται η “ναυτική ασπίδα”




Ρεπορτάζ: HELLAS JOURNAL

Η εν πλω φρουρά στο ανατολικό Αιγαίο στέλνει μήνυμα ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού και ταυτόχρονα οι ακρίτες μας, βλέπουν καθημερινά την Ελληνική παρουσία.

Παράκτια περιπολικά, Κανονιοφόροι, Πυραυλάκατοι, οι τρεις βασικοί τύποι που βρίσκονται 365 ημέρες στην οριογραμμή των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας  που είναι και σύνορα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χωρισμένο σε τρεις τομείς το ανατολικό Αιγαίο, με βάση τα σημεία του ορίζοντα, που κάθε τομέας έχει τα δικά του ταχέα σκάφη τα οποία δεν είναι δεμένα στα λιμάνια αλλά βρίσκονται σχεδόν όλο το 24ωρο εν πλω.

Στο σύνολο των τομέων δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι περίπου είκοσι πλοία είναι εκεί και επιδεικνύουν την Ελληνική σημαία, είναι εκεί και τα πληρώματά τους δένονται απόλυτα με τους κατοίκους κυρίως των μικρών νησιών μιας και οι ακρίτες μας πολλές φορές έχουν τείνει το χέρι για βοήθεια στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού κι εκείνοι με χαρά έτρεξαν να τους βοηθήσουν.

Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού των ταχέων σκαφών έχουν μάθει πως για περίπου 40 ημέρες θα είναι μακριά από το Ναύσταθμο και θα μένουν μέσα στα πλοία. Με κάθε καιρό θα βρίσκονται έξω, τι κι αν η θάλασσα λυσσομανάει.

Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τα Εθνικά χωρικά ύδατα

Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που αποτελούν τα πληρώματα των πυραυλακάτων, Κανονιοφόρων, παράκτιων περιπολικών είναι οι άνθρωποι που φτάνουν δίπλα ακριβώς σ’ όποιον θέλει να προκαλέσει.

Το είδαμε με την Κανονιοφόρο Νικηφόρος τον περασμένο χειμώνα, το είδαμε αρκετές άλλες φορές με τόσα άλλα πλοία που ήταν εκεί πλωτός βράχος απέναντι σ’ εκείνους που θέλουν να προκαλούν.

Η ναυτοσύνη τους αυταπόδεικτη μέσα από τις επιδέξιες κινήσεις των πληρωμάτων που λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.
Αυτά τα πλοία είναι που κρύβονται στις βραχονησίδες και εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά σ’ όποιον προκαλεί.

Ταυτόχρονα τα πλοία του στόλου μας που βρίσκονται στο ανατολικό Αιγαίο είναι επανδρωμένα και με στελέχη των ειδικών δυνάμεων από τα νησιά κι αυτοί οι άνδρες μπορούν ανά πάσα στιγμή να προχωρήσουν είτε σε ασκήσεις είτε σε ένα πραγματικό σενάριο που θα υπερασπιστούν οποιοδήποτε κομμάτι Ελληνικής γης.

Παράλληλα πάντα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται εν πλω κοντά στο κεντρικό Αιγαίο ώστε αν χρειαστεί μεγαλύτερο πλοίο, με περισσότερες δυνατότητες, να είναι σε ετοιμότητα και να σπεύσει σε μικρό χρονικό διάστημα, με μεγάλη ταχύτητα όπου κι’ αν χρειαστεί.

Ανάμεσα στις μονάδες επιφανείας του Ελληνικού Πολεμικού Στόλου πιθανό ν’ αναθεωρούνται τα επιχειρησιακά σχέδια πράγμα που σημαίνει πως πιθανό αναλόγως της κατάστασης και των όσων βλέπουν στους θαλάμους επιχειρήσεων, να δίνονται εντολές για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, ακόμη και αθέατες.

  • Απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση του παρόντος κειμένου χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Πούτιν, μετά τη συνάντηση με τονΤραμπ διαφημίζει “α λα Χόλιγουντ” νέα “υπερόπλα” (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: