Εγκρίθηκε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου της ΣΚΤ: Την Τετάρτη κοινοποιείται στο προσωπικό




Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) ενέκρινε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου 900 εργαζομένων της ΣΚΤ, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταφοράς των «καλών» εργασιών του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα.

Το σχέδιο θα κοινοποιηθεί και επίσημα την Τετάρτη στο προσωπικό, το οποίο θα έχει διορία δύο εβδομάδων να το επιλέξει ή όχι.

Το σχέδιο, το οποίο είναι εθελοντικό, προνοεί χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €180.000. Η φόρμουλα προνοεί τα χρόνια υπηρεσίας επί τον ετήσιο ακαθάριστο μισθό επί 26%. Το συνολικό κόστος του σχεδίου αποτιμάται περίπου στα €128 εκατομμύρια.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σχέδιο όλα τα μέλη του προσωπικού της ΣΚΤ, περιλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού που έχουν μεταφερθεί στην Altamira Asset Management (Cyprus) ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνων ηλικίας.

Οι συντεχνίες ΟΙΥΚ ΣΕΚ, ΠΕΣΕΥ ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ έχουν εγκρίνει το σχέδιο, καλώντας τα μέλη τους να το επιλέξουν αφού σταθμίσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Διαφωνία με το σχέδιο εξέφρασε η ΕΤΥΚ, η οποία θεωρεί πως δεν είναι ελκυστικό.

Περισσότερες ειδήσεις από Κύπρο

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
31/07/2018 22:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: