Δημιουργία κοινού “εμπορικού επιμελητηρίου” επιχειρεί η Τουρκία στα κατεχόμενα




Το “εμπορικό επιμελητήριο” του ψευδοκράτους και η Ένωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας υπογράφουν αύριο στα κατεχόμενα το πρωτόκολλο για την δημιουργία  κοινού φόρουμ-εμπορικού επιμελητηρίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πριν από την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ των προέδρων των δύο οργανώσεων θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με τίτλο «οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας – τδβκ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος. Στην υπογραφή θα είναι παρών και ο ψευδο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν.

Είναι μια προσπάθεια να αρθούν όλα τα εμπόδια μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους ανέφερε ο πρόεδρος του “τ/κ επιμελητηρίου”, Τουργκάι Ντενίζ στο «πρακτορείο ειδήσεων» του ψευδοκράτους, προσθέτοντας ότι στοχεύουν να αφήσουν στο παρελθόν τις εντυπώσεις στην “τ/κ” κοινωνία που δημιουργούν το ερώτημα εάν και η Τουρκία επιβάλλει εμπάργκο στους “Τ/κ”.

Καταδικάζοντας τα εμπάργκο που όπως είπε, εφαρμόζονται από χώρες της ΕΕ και άλλες εναντίον των “Τ/κ”, ο κ. Ντενίζ ανέφερε ότι το κλειδί της λύσης είναι η αύξηση του οικονομικού επιπέδου των “Τ/κ”. «Εάν δεν το κάνουμε αυτό δεν μπορούμε να μιλούμε για λύση». Ανέφερε επίσης ότι εάν αναπτυχθεί η οικονομία του ψευδοκράτους και υπάρξει ευημερία για όλους στην τ/κ πλευρά, τότε η απέναντι πλευρά – δηλαδή η ε/κ – θα έρθει τρέχοντας στο τραπέζι των συνομιλιών και θα θέλει λύση.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/07/2018 22:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: