Δέσμευση ΟΗΕ για προώθηση δράσης, κατά της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων




Ο ΟΗΕ δεσμεύεται στην προώθηση δράσης ώστε οι διακινητές εμπορίας ανθρώπων να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και στηρίζει τα θύματα, αναφέρει σε διάγγελμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Με αφορμή την 30η Ιουλίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (World Day Against Trafficking in Persons), ο ΓΓ του ΟΗΕ επισημαίνει ότι η εμπορία ανθρώπων είναι ένα χυδαίο έγκλημα που τροφοδοτεί τις ανισότητες, την αστάθεια και τις συγκρούσεις. Οι διακινητές ανθρώπων, είπε, επωφελούνται από τις ελπίδες και την απελπισία των λαών και εκμεταλλεύονται τους ευάλωτους, στερώντας τους τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Παιδιά, νεαρά άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Η παράνομη διακίνηση δεν γνωρίζει σύνορα και λαμβάνει διάφορες μορφές. Οι διακινητές εργάζονται πολλές φορές χωρίς συνέπειες και τα εγκλήματά τους δεν λαμβάνουν την ανάλογη προσοχή, αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ, σημειώνει, δεσμεύεται στην προώθηση δράσης ώστε οι διακινητές να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και στηρίζει τα θύματα. Τα δικαιώματα των θυμάτων είναι στην πρώτη γραμμή, τονίζει.

Κάλεσε όλους να επικεντρωθούν στα θέματα πρόληψης, προστασίας και δίωξης ώστε να μπορέσει να οικοδομηθεί ένα μέλλον χωρίς αυτό το έγκλημα να υπάρχει.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/07/2018 21:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: