Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τα τετελεσμένα της εισβολής, ξεκαθάρισε η Βασιλική Αναστασιάδου

Η υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου – ΚΥΠΕ
Τη θέληση και την αποφασιστικότητα να μην αποδεχθούμε ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και να συνεχίσουμε, με ακλόνητη πίστη στα δίκαια μας, τον αγώνα για τη δικαίωση της θυσίας τους, διατράνωσε χθες σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, για τις μαύρες επετείους του 1974 η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε ομιλία της στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του Τρίτου Σώματος Στρατού, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυπριακή κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας για τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, είπε ότι περιμένουμε, «να φυσήξει απ’ άκρου εις άκρον στην πατρίδα μας ο άνεμος της ελευθερίας που θα φέρει την επανένωση της, που θα τερματίσει την κατοχή και θα διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των πολιτών της».

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, είπε, μνημονεύουμε και αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους Έλληνες Κύπριους και Ελλαδίτες αδελφούς μας πρόσφεραν με ηρωισμό και αυταπάρνηση τον εαυτό τους στο θυσιαστήριο της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Σε όλους όσοι αντιστάθηκαν στην προδοσία που άνοιξε τις κερκόπορτες και έδωσε στην Τουρκία την ευκαιρία που επιζητούσε. Και σε όλους όσοι ύψωσαν αγέρωχοι το ανάστημά τους μπροστά στο βάρβαρο εισβολέα και κατακτητή, αρνούμενοι να υποταχθούν στην υπεροπλία και το υπεράριθμο των στρατευμάτων του, είπε.

Δεν θα συμβιβαστούμε όμως ποτέ με την παράνομη και απάνθρωπη αυτή κατάσταση πραγμάτων, είπε η Υπουργός Μεταφορών, και ούτε θα επιτρέψουμε στη λήθη να συνθλίψει τις μνήμες μας και να επιφέρει τη συμφιλίωση μας με την κατοχή της πατρίδας μας, το σφετερισμό των πατρογονικών εστιών και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε αυτούς, συμπλήρωσε η κ. Αναστασιάδου, σύμφωνα με ανακοίνωση, έχουν οι αδελφοί μας του ελληνικού μητροπολιτικού χώρου που με τον ηρωισμό και το απαράμιλλο θάρρος τους κέρδισαν το θαυμασμό όλων μας.

ΚΥΠΕ – – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
02/07/2018 14:20

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal