Δεν ήταν επίσημη η πρόταση Τράμπ για αύξηση 4% των δαπανών στο ΝΑΤΟ, λέει τώρα ο Λευκός Οίκος




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ ότι θα έπρεπε να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους στο 4% του ΑΕΠ τους, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το 2% που είναι σήμερα ο στόχος τους, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η δήλωση του Τραμπ δεν ήταν μια επίσημη πρόταση, αλλά έγινε ενώ καλούσε τους ηγέτες να αυξήσουν τον αμυντικό προϋπολογισμό τους.

Το tweet του Τράμπ για τις δαπάνες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει αμέσως να καταβάλουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες, συνδέοντας το θέμα με το εμπόριο και την ενέργεια σε μια ανάρτησή του στο Twitter, που έκανε κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.

«Σε τί χρησιμεύει το ΝΑΤΟ εάν η Γερμανία πληρώνει τη Ρωσία δισεκατομμύρια δολάρια για αέριο και ενέργεια;» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι ΗΠΑ πληρώνουν για την προστασία της Ευρώπης, κατόπιν χάνουν δισεκατομμύρια στον τομέα του Εμπορίου. Πρέπει να καταβληθεί το 2% του ΑΕΠ ΑΜΕΣΩΣ, όχι έως το 2025» πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
11/07/2018 19:30

“Δεν πάει άλλο με τις αθέμιτες εμπορικές πολιτικές της Κίνας”, καταγγέλλουν οι ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: