Δεν έχουμε στοιχεία για την εμπλοκή επιχειρηματιών σε διαδηλώσεις λέει τώρα ο Ζάεφ




Ανέκρουσε πρύμνα ο Ζόραν Ζάεφ ανασκευάζοντας τα όσα είπε στο BuzzFeed περί ανάμιξης ρωσόφιλων Ελλήνων επιχειρηματικών σε υπόθεση χρηματοδότησης διαδηλώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να στείλουμε έγγραφα στις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες θέλουν να ξεκινήσουν έρευνα για την ανάμιξη Ελλήνων επιχειρηματιών ρωσικής καταγωγής γύρω από τη χρηματοδότηση διαδηλώσεων της οργάνωσης «Komiti» στην ΠΓΔΜ», δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε πως οι αναφορές περί δωροδοκίας δεν έχουν καταγραφεί αλλά προέρχονται από συζητήσεις με την αστυνομία.

«Αυτές οι αναφορές δόθηκαν από πολίτες μετά τις επιθέσεις κατά αστυνομικών μπροστά από το Κοινοβούλιο, που φαίνεται να τις έκαναν τα μέλη της οργάνωσης Komiti», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις (σσ για την ανάμιξη Ελλήνων επιχειρηματιών) για να στείλω ότι πρέπει να οικοδομηθούν φιλίες και όχι έδαφος για εχθρότητα. Η ΠΓΔΜ έχει δώσει ήδη το παράδειγμα χτίζοντας καλές σχέσεις με όλα τα κράτη και αυτό περιλαμβάνει και τη ρωσική ομοσπονδία».

Πηγή: meta

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: