Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πρωτοφανείς βροχές στην Ιαπωνία: Επίκεντρο το Κουρασίκι




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι πολύ σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν εδώ και πολλές ημέρες τη δυτική Ιαπωνία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 75 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό, που εκφράζονται φόβοι πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο: ιαπωνικά ΜΜΕ κάνουν ήδη λόγο για 88 νεκρούς και 58 αγνοούμενους.

Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς σε καταστροφές αυτού του είδους τα τελευταία χρόνια, με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνάει πλέον εκείνον που είχε καταγραφεί στις κατολισθήσεις που έπληξαν τη Χιροσίμα το 2014.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο απολογισμός των νεκρών από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιαπωνία αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες και ήδη ανέρχεται σε 81, καθώς εκτεταμένες πλημμύρες έχουν υποχρεώσει εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν ορισμένες περιοχές για τουλάχιστον άλλη μια ημέρα.

Σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Ιαπωνίας έπεσε τρεις φορές περισσότερο νερό απ’ ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για τον Ιούλιο.

Περισσότερο έχει πληγεί η πόλη Κουρασίκι της δυτικής Ιαπωνίας, με πληθυσμό μόλις 500.000 κατοίκους. Περίπου 130 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και 2.000 κάτοικοι της πόλης παραμένουν αποκλεισμένοι με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και βάρκες.

08/07/2018 16:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τόκιο, Ιαπωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: