Αυστηρές ποινές για τους υπεύθυνους του ορυχείου όπου έχασαν τη ζωή τους 301 άνθρωποι




Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε 15 χρόνια κάθειρξη τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ορυχείου στη Σόμα, όπου τον Μάιο του 2014 σκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι στο χειρότερο δυστύχημα αυτού του είδους που έχει σημειωθεί ποτέ στην Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Η απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Ακχισάρ στη δυτική Τουρκία εναντίον του Τσαν Γκουρκάν ελήφθη έπειτα από μια δίκη που διήρκησε τρία χρόνια.
Ο γενικός διευθυντής του ορυχείου Ραμαζάν Ντογκρού και ο τεχνικός του διευθυντής Ισμαήλ Ανταλί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 22 ετών και έξι μηνών. Ο διευθυντής επιχειρήσεων Ακίν Τσελίκ και ο τεχνικός υπεύθυνος Ερτάν Ερσόι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών και 9 μηνών, σύμφωνα με το Anadolu.
Εξάλλου το δικαστήριο αθώωσε περισσότερους από 30 από τους συνολικά 51 κατηγορούμενους που δικάζονταν με διάφορες κατηγορίες από «φόνο με ενδεχόμενο δόλο» έως «εγκληματική αμέλεια».
Τον Μάιο του 2014, 301 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο της Σόμα όταν ξέσπασε σε αυτό φωτιά, ένα δυστύχημα που είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην Τουρκία.

11/07/2018 11:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: