Απαραίτητος ο έλεγχος στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των πυρόπληκτων κτιρίων, λέει η ΓΣΕΒΕΕ




Σοβαρό πρόβλημα που αναδείχθηκε από την συνάντηση κλιμακίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με τα συνεργεία του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αφορά στην επανασύνδεση των ηλεκτροδοτήσεων.

Το κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο επισκέψεων του στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, συναντήθηκε με συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που έκανε αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτρισμού σε οικιστική περιοχή της Κινέττας, και διαπιστώθηκε ότι τα συνεργεία αποκαθιστούν τις βλάβες έως το σημείο αρμοδιότητάς τους, που είναι ο μετρητής του κάθε κτιρίου. «Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει και έλεγχος από ειδικούς στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του κάθε κτιρίου, διότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να προκληθούν εκ νέου πυρκαγιές κατά την επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος» όπως σημείωνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά και διαπίστωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αντίστοιχα με αυτά των πληγεισών επιχειρήσεων της περιοχής Μάτι, την οποία κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφθηκε στις 26.7.2018.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής εξέφρασαν επίσης την αγωνία για το γεγονός, ότι παρά τα συνεχή τους αιτήματα στις αρμόδιες αρχές, δεν υπάρχει επαρκής δρόμος διαφυγής από την περιοχή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
31/07/2018 20:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: