Αντεπίθεση από τον Νο1 των μυστικών υπηρεσιών: Θα κάνουμε την δουλειά μας κ. Τραμπ




Οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν υπάρξει ξεκάθαρες για την απειλή που θέτει η πολιτική ανάμιξη της Ρωσίας και θα συνεχίσουν να «παρέχουν ωμές και αντικειμενικές εκτιμήσεις μυστικών πληροφοριών» δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Νταν Κόουτς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε σήμερα να εννοηθεί, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του στο Ελσίνκι, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.

«Έχουμε υπάρξει ξεκάθαροι στην εκτίμησή μας για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 και τις συνεχιζόμενες, επίμονες προσπάθειες τους για υπονόμευση της δημοκρατίας μας», τόνισε ο Κόουτς με ανακοίνωσή του.

Ο Τραμπ έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του, στις μυστικές υπηρεσίες:

“Όπως είπα σήμερα και πολλές φορές στο παρελθόν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους ΜΟΥ στις μυστικές υπηρεσίες. Ωστόσο αναγνωρίζω επίσης πως για να οικοδομήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον, δεν μπορούμε να εστιάζουμε αποκλειστικά στο παρελθόν – καθώς οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου πρέπει να είναι κοντά”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
16/07/2018 22:56

Πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ για τις δηλώσεις Τραμπ: Για προδοσία τον κατηγορεί ο πρώην διευθυντής της CIA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: