Άνοιξε η 64η διεθνή έκθεση Summer Fancy Food της Νέας Υόρκης παρουσία του κ. Αποστόλου




Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στη φετινή έκθεση «Summer Fancy Food Show» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διεθνές εκθέσεις τροφίμων, η οποία φιλοξενείται στη Νέα Υόρκη.

«Η Ελλάδα είναι παρούσα σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως. Η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα, άλλη μια επιτυχία της χώρας μας μετά από μια 8ετία περιπέτειας, άλλη μια ευκαιρία ανάδειξης των δυνατοτήτων μας στον παραγωγικό τομέα της οικονομίας. Είναι συνεπώς πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα», ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Στη φετινή έκθεση (30ή Ιουνίου-2α Ιουλίου), η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα (partner country). Ειδικότερα, η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει 43 εταιρείες παραγωγής και εξαγωγής τροφίμων, είτε μεμονωμένα, είτε με την εκπροσώπηση συλλογικών φορέων, ενώ υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 15 ακόμη συμμετοχές εκτός του εθνικού περιπτέρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε τη σημασία που έχει η ανάδειξη της Ελλάδας στη συγκεκριμένη έκθεση και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Επιπλέον, τόνισε ότι η χρονική συγκυρία είναι σημαντική, καθώς η έκθεση συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από τη κρίση. Όπως σημείωσε, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στα επόμενα βήματα της ελληνικής οικονομίας.

«Και τώρα, η χώρα κάνει το επόμενο βήμα για την παραγωγική της ανασυγκρότηση, με στρατηγικό σχεδιασμό, να αξιοποιήσει αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η ελληνική γη, ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Με πρωτεργάτες εσάς, παραγωγούς και επιχειρηματίες που βρίσκονται σήμερα εδώ, με ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τη στήριξη όλης αυτής της προσπάθειας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υπάρχουν δυνατότητες, έχουμε κάνει τους σχεδιασμούς μας… και να έχετε πάντα στο νου σας ότι είμαστε εδώ, μαζί σας σε αυτήν προσπάθεια».

Όσον αφορά την αγορά των ΗΠΑ, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στις συμφωνίες που θα συνάψει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με την ΕΕ και ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ουσιαστικά στην έναρξη των συζητήσεων. Υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι η ποιοτική υπόσταση των ελληνικών προϊόντων είναι τέτοια, που θα επιτρέψει στην Αμερικανική πολιτεία να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στα προϊόντα της χώρας μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
του ανταποκριτή μας Π. Κασφίκη
Ουάσινγκτον , United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: