Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος “ένωσαν” τις φωνές τους για τους πυρόπληκτους της Αττικής




Εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λευκωσία, κατά την οποία οι δημοφιλείς τραγουδιστές Αντώνης Ρέμος και Άννα Βίσση ένωσαν τις φωνές τους με κυπριακά συγκροτήματα, στηρίζοντας ενεργά την πανμιντιακή εκστρατεία standbygreece.

Οι καλλιτέχνες τραγούδησαν αφιλοκερδώς στην παγκύπρια εκστρατεία, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, δίπλα από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων και προσέλκυσε χιλιάδες πολίτες. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη και σε αυτήν παρέστησαν επίσης μέλη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.
Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης, η οποία άρχισε στις 17:00, θα δοθούν για την ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος και για τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές στην Ανατολική Αττική.

Η `Αννα Βίσση και ο Αντώνης Ρέμος, συνοδευόμενοι από τον Γιώργο Θεοφάνους και άλλους μουσικούς, ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 2030 ερμηνεύοντας πρώτα το τραγούδι “Χρυσοπράσινο φύλλο”.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη δήλωσε ότι για ακόμα μια φορά η κοινωνία δείχνει το δρόμο του ανθρωπισμού και ότι η κοινωνία έχει ακόμα ευαισθησίες.

Ερωτηθείς αναφορικά με την υποδομή που θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα της εκδήλωσης, ο κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι η επιθυμία είναι με διαφάνεια να επιλεγεί η ανοικοδόμηση της υποδομής για την οποία υπάρχει η περισσότερη ανάγκη, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Η είσοδος στη συναυλία ήταν δωρεάν, ενώ στο χώρο συγκεντρώνονταν χρήματα, μέσω εισφορών στο περίπτερο του Hope for Children. Επίσης, στον χώρο πωλούνταν ποτά και τρόφιμα, τα οποία πρόσφεραν δωρεάν κυπριακές εταιρείες.

Σημειώνεται, ότι στο ραδιομαραθώνιο συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά συμμετείχαν όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, αθλητές, τράπεζες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Την εκδήλωση πρόβαλαν και προώθησαν οι Digital Tree e-publishers , o Φιλελευθερος, Αctive, ΡΙΚ, ΑΝΤ1, Alpha Κύπρου, Sigma, TVone, Πολίτης, Cyprus Mail, ΙΜΗ, SPP MEDIA GROUP , Διάλογος, Αλήθεια, Super sport FM, MC Media.

Τα συγκροτήματα που ανέβηκαν στη σκηνή είναι οι Theo & Alex, OnTour, Cashiers (Band), Neon Knights, The Boots, Fuse

Ο χώρος παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον Δήμο Λευκωσίας

Το έναυσμα για την έναρξη του ραδιομαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες δόθηκε στις 06:00 από το τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ενώ στο studio του Κρατικού Ιδρύματος βρέθηκαν παρουσιαστές από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, προκειμένου να συνδράμουν στη συγκέντρωση χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως και την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν εισφορές στα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

Περισσότερες ειδήσεις από Κύπρο

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
31/07/2018 22:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: