Ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς μετά το “θερμό επεισόδιο” μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη




“H Τράπεζα Πειραιώς δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τραπεζικό ίδρυμα, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορουσαν ρύθμιση δανεισμού εταιρείας το έτος 2016, η Τράπεζα Πειραιώς υπενθυμίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να σχολιάσει στοιχεία των πιστούχων της.

Η Τράπεζα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικές και προσωπικές οφειλές χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων, εγκεκριμένων σύμφωνα με την τυπολογία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, οι οποίες αποσκοπούν στην προσωρινή ή μακροπρόθεσμη βιώσιμη εξυπηρέτηση της οφειλής και την παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές.

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
14/07/2018 21:48

Ανοιχτός πόλεμος και “οικογενειακή βεντέτα” μεταξύ Πρωθυπουργού και Κυριάκου Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: