Aγωνιζόμαστε για μία λύση, ώστε να είναι οι Κύπριοι, αφέντες στον τόπο τους, το μήνυμα Πάλμας




Η Κυβέρνηση δεν θα βολευτεί στη συνήθεια μιας αργόσυρτης και σιωπηλής διχοτόμησης κι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής, για την εξεύρεση μιας λύσης λειτουργικής και βιώσιμης, που θα επανενώσει το νησί και τον λαό μας – μιας λύσης που θα έχει τα εχέγγυα να αντέξει στον χρόνο, που δεν θα τη σκιάζει η κηδεμονία της Τουρκίας, είπε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Μιλώντας στην εκδήλωση Κοινοτικού Συμβουλίου Αυλώνας και Συνδέσμου Αυλωνιτών, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μαρίνας, ο κ. Πάλμας εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε ότι αγωνιζόμαστε για μια λύση που θα επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους να είναι αφέντες στον τόπο τους και θα αποτρέπει τις οποιεσδήποτε ξένες επεμβάσεις – μιας λύσης που θα στηρίζεται στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και θα επιτρέπει στο κυπριακό κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μιας λύσης που θα σέβεται και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού, όπως αυτές κατοχυρώνονται στις πολυάριθμες διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που αποτελούν τον κώδικα της παγκόσμιας ειρήνης.

“Σαράντα-τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η εικόνα της Αγίας Μαρίνας, την οποία τιμούμε σήμερα, προσμένει την επιστροφή στον τόπο της. Σαράντα-τέσσερα χρόνια η κατεχόμενη Αυλώνα και τα άλλα χωριά και πόλεις μας παραμένουν βουβά, προσμένοντας την επιστροφή των προσφύγων. Σαράντα-τέσσερα χρόνια ο λαός μας σηκώνει ένα αβάσταχτο σταυρό μαρτυρίου με υπομονή, θάρρος και εγκαρτέρηση. Οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, η καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, η καταπάτηση των βασικών ελευθεριών και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα στρατεύματα κατοχής, ο συνεχής εποικισμός και η αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχόμενων περιοχών μας, αποτελούν τα τεκμήρια της κατ’ εξακολούθηση διεθνούς παρανομίας της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου”, πρόσθεσε..

Ευχή και προσπάθειά μας, συνέχισε, τόσο η Ιερή εικόνα της Αγίας Μαρίνας όσο και όλες οι ιερές εικόνες των ναών της κατεχόμενης μας πατρίδας, σύντομα να μπορούν να λειτουργηθούν ελεύθερα, άνευ όρων και περιορισμών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημείωσε, θα εργαστούμε με όλο μας το σθένος, μέχρι τη στιγμή που θα το πετύχουμε.

Ο κ. Πάλμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του Πρόεδρου Αναστασιάδη προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυλώνας και Συνδέσμου Αυλωνιτών, που τον τίμησαν αποδίδοντάς του το ανώτατο αριστείο τιμής για την πολύτιμη προσφορά του ως πολιτικού και ως ανθρώπου στο πολύπαθο νησί μας.

“Μεταφέρω τις θερμές του ευχαριστίες, αλλά και τη συγκίνησή του για τη μεγάλη τιμή που του κάνετε, ενδυναμώνοντας το πείσμα, τη θέληση και το αίσθημα ευθύνης του για να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον συλλογικό αγώνα, για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, για μια ελεύθερη και ευημερούσα Κύπρο”, συμπλήρωσε.

Καθησυχαστική η Αστυνομία της Κύπρου για ισλαμικό χτύπημα: Δε συντρέχει λόγος ανησυχίας

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
16/07/2018 20:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: