Να αφήσεις αμέσως ελεύθερο τον πάστορα: Το πιο σκληρό μήνυμα του Τραμπ στον Ερντογάν




O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Τουρκία να αφήσει «αμέσως» ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, που τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από μακρά παραμονή στις τουρκικές φυλακές, ενώ δικάζεται για «τρομοκρατία» και «κατασκοπεία».

Ο κ. Τραμπ απειλεί πλέον τον κ. Ερντογάν με κυρώσεις που θα αγγίξουν και μέλη της τουρκικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Λευκός Οίκος έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων που αφορούν το επίσημο πάγωμα πώλησης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία, και την κατάργηση της βίζας για Τούρκους αξιωματούχους.

«Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τη μακρόχρονη φυλάκιση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, ενός θαυμάσιου Χριστιανού και οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου» ήταν το tweet που έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγο μετά τις απειλές περί τιμωρητικών μέτρων που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

«Υποφέρει πολύ. Αυτός ο αθώος κληρικός πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος» υπογράμμισε.

Το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε ότι η χώρα του δεν θα ανεχτεί ποτέ απειλές από κανέναν. Το μήνυμα του αφορούσε το tweet του Ντόναλντ Τρούμπ, που προειδοποίησε για «μεγάλες κυρώσεις», εκτός αν η Άγκυρα απελευθερώσει τον πάστορα Μπράνσον, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία.

“Κανένας δεν υπαγορεύει στην Τουρκία, δεν θα δεχθούμε ποτέ απειλές από κανέναν. Το κράτος δικαίου είναι για όλους, χωρίς εξαίρεση”, έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter

26/07/2018 19:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο Ερντογάν δε γλίτωσε με την “μισή” απελευθέρωση του πάστορα: Ο Τραμπ πιέζει να επιστρέψει στις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: