Αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο: Οι νέοι Τούρκοι επιτελείς έδειξαν τις διαθέσεις τους




Ρεπορτάζ: HellasJournal

Την απάντηση που έπαιρναν οι Τούρκοι πιλότοι στο Αιγαίο, όσο των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος ηγείτο ο νυν υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, πήραν και πάλι πριν από λίγες ώρες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο που συνοδεύονταν με σκληρές αερομαχίες και καταδίωξη από τα Ελληνικά φτερά.

Πριν κάτσει καν καλά – καλά στην καρέκλα του ο νέος αρχηγός των τουρκικών στρατευμάτων, Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, οι ιπτάμενοι της Άγκυρας θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους εντός του FIR Αθηνών κοντά στη Ρόδο.
Μαχητικά F-16 της Τουρκίας έμπαιναν κι έβγαιναν για μισή ώρα στο FIR Αθηνών με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν από Ελληνικά F-16 τόσο από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, όσο και από τα readiness της 133 Σμηναρχίας Μάχης στο Καστέλι.

Επίσης την εμφάνισή τους έκαναν οι Τούρκοι και στο Βοριανατολικό Αιγαίο που είχαν ν’ αντιμετωπίσουν κι εκεί τους Έλληνες πιλότους που τέθηκαν σε συναγερμό, ωστόσο η παραβίασή τους καταγράφεται περίπου για ένα πεντάλεπτο.
Τα στοιχεία που δίνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για τη σημερινή δραστηριότητα των γειτόνων μας, με νέο υπουργό Άμυνας τον πρώην Α’ Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ και το νέο Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεών τους, δείχνουν γι’ ακόμη μια φορά πως σέβονται τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πάνω στην τουριστική περίοδο και στις δυο χώρες.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (4 x 2 F-16 & 1 x 4 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 13

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 7
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 5 (από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: