44 χρόνια μετά η Κύπρος υφίσταται τις επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής, σημειώνει η ΟΕΛΜΕΚ




Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Κύπρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ, «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τουρκική εισβολή, η οποία οδήγησε στη διαίρεση της πατρίδας μας και μαζί στο δράμα των αγνοουμένων, των χιλιάδων προσφύγων και νεκρών, των εγκλωβισμένων, αλλά και στο έγκλημα του εποικισμού και μιας ανυπολόγιστης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής καταστροφής».

Προσθέτει ότι «σαράντα τέσσερα χρόνια μετά από εκείνο το θλιβερό καλοκαίρι του 1974, η χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται τις τραγικές επιπτώσεις της τουρκικής κατοχής».

«Τις μνήμες εκείνων των ημερών, όσο οδυνηρές κι αν είναι, οφείλουμε να τις κρατήσουμε ζωντανές, προκειμένου να μας βοηθήσουν στο δύσκολο αγώνα της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας» συνεχίζει η Οργάνων Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου.

Τάσσεται υπέρ μιας επανένωσης η οποία «θα σημάνει το τέλος της κατοχής και σε συνθήκες δημοκρατίας και απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα οδηγήσει στην επιστροφή των εκτοπισθέντων στις πατρογονικές τους εστίες, υπό συνθήκες ασφαλείας».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
20/07/2018 12:51

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: