20 νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πακιστάν




Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 40 τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη βόμβας σε προεκλογική συγκέντρωση σε πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν στην έκρηξη και φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί ο απολογισμός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, ο Αγά Ουμάρ Μπουνγκαλζαΐ.
Η επίθεση έγινε στην πόλη Μαστούνγκ, σε απόσταση 40 χλμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας, την Κουέτα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ επρόκειτο για επίθεση καμικάζι.
Σύμφωνα με τον Μπουνγκαλζαΐ, η επιθεση είχε στόχο τον Σιράι Ραϊσάνι, υποψήφιο του κόμματος BAP για την συνέλευση της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών. “Υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στην Κουέτα”, δήλωσε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σήμερα που σχετίζεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω έντασης για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.
Νωρίτερα σήμερα, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στη βόρεια πόλη Μπανού στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ακράμ Καν Ντουράνι, συμμάχου του κόμματος του Σαρίφ από το κόμμα ΜΜΑ.

13/07/2018 16:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP – Reuters
Κουέτα , Πακιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: