Ζητήθηκε βοήθεια από το Ισραήλ για τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στο δάσος της Πάφου




Νεώτερη ενημέρωση: Βοήθεια από το Ισραήλ για αντιμετώπιση της φωτιάς στον Πύργο Τυλληρίας ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης αναμένεται αύριο να φτάσουν στην Κύπρο τρία αεροσκάφη από τη γειτονική χώρα.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αυτή την ώρα το έργο κατάσβεσης συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ο κ. Κεττής ανέφερε πως στην περιοχή βρίσκονται μέλη του Τμήματος Δασών που ενισχύθηκαν και από μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ κλήθηκε και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για καλύτερη καταγραφή της εικόνας της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου μετά την ενημέρωση που έτυχε απηύθυνε έκκληση και προς το Ισραήλ με θετική, όπως φαίνεται, ανταπόκριση για παροχή βοήθειας.

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η νύχτα , αύριο το πρωί εάν η πυρκαγιά δεν κατασβεστεί, αναμένεται να αφιχθούν τρία αεροσκάφη από το Ισραήλ, είπε ο κ. Κεττής.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική περιοχή στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας , πιο κοντά προς τον Πάνω Πύργο.

Προηγούμενη ενημέρωση: Οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν αποσυρθεί, μόλις έπεσε το φως και θα ριχθούν ξανά στην μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ακριτική Τηλλυρία αύριο με το πρώτο φως της ημέρας, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά μαίνεται εκτός έλεγχου σε περιοχή του Πάνω Πύργου Τυλληριας εδώ και δύομισυ ώρες περίπου . Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική περιοχή στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας , πιο κοντά προς τον Πάνω Πύργο.

Η φωτιά είχε βασικό μέτωπο προς τις κατεχόμενες περιοχές γι’αυτό και στα κατεχόμενα έχουν επίσης κινητοποιηθεί. Υπάρχει πάντως μεγάλη ακόμη απόσταση μέχρι να προσεγγίσει την περιοχή του Λιμνίτη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης.

Τόσο η πυροσβεστική υπηρεσία όσο και το τμήμα δασών έχουν καλέσει στην υπηρεσία προσωπικό που δεν εργαζόταν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τμήματος δασών και Α’ Συντηρητής Δασών Χρίστο Χρίστου δεν υπάρχει ένδειξη από πού ξεκίνησε η φωτιά.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κύπρο: https://hellasjournal.com/category/kipros/

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος
21/06/2018 20:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: