Υπό έρευνα 10 άτομα, ύποπτα για σχεδιασμό επιθέσεων εναντιόν μουσουλμάνων στη Γαλλία




Γάλλοι δικαστές έθεσαν υπό επίσημη έρευνα εννέα άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 32 έως 69 ετών, που κρίθηκαν ύποπτοι για τον σχεδιασμό επιθέσεων εις βάρος μουσουλμάνων, δήλωσε σήμερα μια δικαστική πηγή.
Τα πρόσωπα αυτά θεωρούνται ύποπτα για τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον πολλών στόχων, μεταξύ των οποίων και ιμάμηδες. Ανάμεσα στους υπόπτους είναι και ένας 65χρονος απόστρατος αστυνομικός, ο οποίος θεωρείται ο αρχηγός της οργάνωσης, και η σύζυγός του.
Τριάντα έξι όπλα, ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για την κατασκευή αυτοσχέδιας βόμβας, και προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών TATP βρέθηκαν κατά τη σύλληψη των δέκα το σαββατοκύριακο σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το γραφείο του εισαγγελέα.
Τέσσερις από τους υπόπτους θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη τους, τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι και δύο αναμένουν την απόφαση δικαστή σχετικά με την τύχη τους.
Όλοι τους τέθηκαν υπό επίσημη έρευνα με την υποψία “ότι ανήκουν σε εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με τρομοκρατική επιχείρηση”.
Η αστυνομική έρευνα οδήγησε τις αρχές στο συμπέρασμα ότι η οργάνωση πιθανόν να προέβαινε σε βίαιες ενέργειες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία. “Η οργάνωση επιχειρούσε να στρατολογήσει νέα μέλη, να επεκταθεί και να οργανωθεί σε περιφερειακό επίπεδο”, προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.

28/06/2018 11:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: