Ύμνος στην καθημερινή πολυτέλεια η συλλογή «Paper Flowers» του Κράκοφ για τον Tiffany & Co




Τον περασμένο μήνα, ο οίκος κοσμημάτων Tiffany & Co ανακήρυξε την ηθοποιό Ελ Φάνινγκ ως το νέο πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας του. Η κίνηση – η οποία ήταν η αρχή για κάτι πολύ διαφορετικό για την εταιρεία – ήρθε μετά το διορισμό του Ριντ Κράκοφ (Reed Krakoff) στη θέση του επικεφαλής καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου.

Και τώρα παρουσιάστηκε η πρώτη συλλογή του για το brand εμπνευσμένη από τα λουλούδια. Η συλλογή «Paper Flowers» – η οποία είναι διαθέσιμη από την 1η Ιουλίου – είναι η πρώτη πρόταση του οίκου Tiffany & Co υπό το νέο όραμα του Ριντ Κράκοφ, έναν ύμνο στην καθημερινή πολυτέλεια.

«Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε μια συλλογή κοσμημάτων με κομμάτια που μπορούν να φορεθούν κάθε μέρα» είπε ο Κράκοφ στο Harper’s Bazaar. «Είναι ένας εντελώς νέος τρόπος για να φορεθούν πολυτελή κοσμήματα» ανέφερε.

Όλα ξεκίνησαν, εξήγησε ο Κράκοφ, με ένα σχέδιο ακουαρέλας με μία ίριδα. «Αρχίσαμε με την ιδέα αυτού του μοτίβου. Ο οίκος Tiffany & Co έχει μια μακρά ιστορία με σχέδια εμπνευσμένα από τα άνθη και τη φύση κι αυτό είναι κάτι που αποτελεί κομμάτι του brand εδώ και πολλές γενιές», είπε.

Τόνισε ότι ακόμη ότι δεν ήθελε τα κομμάτια της συλλογής να μοιάζουν απόλυτα με λουλούδια. Ήθελε να εξυμνήσει την ιδέα της δεξιοτεχνίας, παράλληλα με το γήινο, θηλυκό λουλούδι: «Μου άρεσε η ιδέα της ανάμειξης του βιομηχανικού με το φυσικό».

«Αποφασίσαμε να πάρουμε την ίριδα και να την αποδώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνεται πιστή απεικόνιση. Σκεφτήκαμε την ιδέα της φύσης που συνδυάζεται με την τέχνη με χαρτί, τη χαρτοκοπτική. Αυτό ήταν το σημείο εκκίνησης και από εκεί και πέρα άρχισε να μου αρέσει αυτή η επίπεδη, αφηρημένη ιδέα».

Η συλλογή που προέκυψε διαμορφώθηκε γύρω από την ιδέα των πετάλων λουλουδιών, σαν έχουν κοπεί από χαρτί και να έχουν καρφιτσωθεί μαζί.

Τα χρώματα στη συλλογή στέλνουν επίσης το δικό τους μήνυμα. Για το μωβ του τανζανίτη έμπνευση ήταν το ζωηρό χρώμα της ίριδας, ενώ τα κίτρινα διαμάντια αντανακλούν τις αποχρώσεις των πυγολαμπίδων. Ο Κράκοφ τα πρόσθεσε σε μερικά κομμάτια της συλλογής, ώστε να υπάρχει «κάτι μαγικό για να ανακαλύψετε καθώς κοιτάτε πιο κοντά», όπως είπε.

Τίποτα δεν είναι απλά διακοσμητικό, αλλά αφηγείται και μία ιστορία, ανέφερε ο Ριντ Κράκοφ.

«Θέλω να δημιουργώ όμορφα πράγματα που οι άνθρωποι θέλουν να τα φορούν και να ζουν με αυτά κάθε μέρα» σημείωσε.

Ο Ριντ Κράκοφ, πρώην διευθυντής δημιουργικού του οίκου Coach, είναι επίσης συλλέκτης έργων σύγχρονης τέχνης.

 

19/06/2018 10:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: