Ξυπόλυτη στα αγκάθια η αστυνομία, χωρίς αλεξίσφαιρα γιλέκα καταγγέλλουν οι Οικολόγοι




Σε σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της αστυνομίας, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Στο σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας « Ο Φιλελεύθερος» καταγράφεται ένα μέρος των προβλημάτων που ταλανίζουν την κυπριακή αστυνομία και την καθιστούν αναποτελεσματική.

Ειδικότερα τα προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση των αστυνομικών, συζήτησαν διεξοδικά στη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και ο Αντιπρόεδρος Α’ του Κινήματος κ. Νίκος Παυλίδης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου χθες Παρασκευή, την δεύτερη σε περίοδο μιας εβδομάδας.

Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία μας καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα αλεξίσφαιρα, για να αντιμετωπίσουν τους εγκληματίες.

Όπως συμβαίνει και στο χώρο της υγείας, η κυβέρνηση ζητά από την αντιπολίτευση στήριξη, αλλά η ίδια δεν αποφασίζει να επενδύσει στην επάρκεια και στην αποτελεσματικότητα υποδομών και προσωπικού, προκειμένου να κοκορεύεται ότι πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα.

Τα οικονομικά πλεονάσματα είναι καλά αρκεί να μην πετυχαίνονται εις βάρος των βασικών πυλώνων της ευημερίας και της ασφάλειας του λαού. Και η αστυνομία είναι ένας βασικός πυλώνας ασφάλειας για το λαό μας.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ
ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/06/2018 13:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: