Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν απροκάλυπτη νοθεία υπέρ του Έρντογαν




Δεκάδες περιπτώσεις νοθείας κατήγγειλε η αντιπολίτευση σε πολλές περιοχές κυρίως της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, από το καθεστώς του Ερντογάν. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα μάλιστα δήλωσαν ότι θα γίνει καταγγελία στο Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών. 
Περιπτώσεις απροκάλυπτης νοθείας κατήγγειλαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απλοί ψηφοφόροι.  Όπως  φαίνεται στο επόμενο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter στελέχη του κόμματος AKP  έχουν επιδοθεί σε…μαζική παραγωγή ψηφοδελτίων υπέρ του Ερντογάν. Ο πρώτος σφραγίζει, ο δεύτερος διπλώνει και ο τρίτος τα βάζει στο φάκελο για την κάλπη.

 

Στο επόμενο βίντεο μία κάλπη, στη Σανλιούρφα περιείχε ήδη μια εκατοστή ψηφοδέλτια, όλα της συμμαχίας με επικεφαλής το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα AKP, πριν καν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα, όπως ανέβασαν χρήστες στο Twitter και φαίνεται από τα σχετικά βίντεο, που αναπαρήγαγαν και αρκετά τουρκικά ΜΜΕ..

Σε λύκειο της Μερσίνας εμφανίστηκαν ψηφοφόροι  με  δύο τσάντες ψηφοδέλτια, ενώ στο παρακάτω βίντεο, κάποιοι σταμάτησαν έναν αντρα ο οποίος κρατά ήδη σφραγισμένους φακέλους με ψηφοδέλτια, πριν ακόμα μπει στο κτήριο του σχολείου για να ψηφίσει.

 

Νοθεία και τρομοκρατία καταγγέλλει η αντιπολίτευση στην Τουρκία: Συνελήφθησαν παρατηρητές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: