Βαθιά προβληματική η συμφωνία, τόνισε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης




Την έντονη ανησυχία του για τη επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ εξέφρασε στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε “πως η συμφωνία είναι βαθιά προβληματική όχι μόνο γιατί βρίσκεται απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού διότι αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική ταυτότητα που για εμάς είναι μια εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή, αλλά και για έναν λόγο ακόμα ο κύριος Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στη συμφωνία αυτή”.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός που δεν έχει πλειοψηφία να δεσμεύει τη χώρα με μια συμφωνία. “Αυτό που θέλω είναι η συμφωνία αυτή να έρθει το συντομότερο στη Βουλή και σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο κύριος Τσίπρας. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη δυνατότητά μου για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή, αλλά πιστεύω ότι και εσείς ως ρυθμιστής του πολιτεύματος αλλά και ένας άνθρωπος που γνωρίζει βαθιά τη Συνταγματική τάξη της χώρας μπορείτε να παρέμβετε ώστε να γίνει το συνταγματικά αυτονόητο”.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε πως θα πράξει ό,τι του αναλογεί

Πηγή: ΕΡΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: