Τούρκος υπουργός χαστουκίζει δημοσιογράφο επειδή δεν του άρεσε η ερώτηση (video)




Ένα βίντεο που είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο με το οποίο το καθεστώς Ερντογάν αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους που δεν είναι πειθήνια όργανα της προπαγάνδας του κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας.

Ο υπουργός Γεωργίας της Τουρκίας, Αχμέτ Φακιμπαμπά, δεν δίστασε να χαστουκίσει δημοσιογράφο επειδή δεν του άρεσε η ερώτηση που του έκανε.
Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Τούρκου υπουργού στην επαρχία Σανλιούρφα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Aktifhaber που δημοσίευσε και το επίμαχο βίντεο.

Τα πλάνα δείχνουν τον Φακιμπαμπά να χαστουκίζει έναν δημοσιογράφο που έκανε  ερώτηση σχετικά με ένα γεγονός σύμφωνα με το οποίο οι άνδρες ασφαλείας του υπουργού φέρεται να έβγαλαν τα όπλα τους ενώ εκείνος περπατούσε και χαιρετούσε τους ανθρώπους στο δρόμο.

Μετά το χαστούκι, ο δημοσιογράφος που απομακρύνθηκε από τους φρουρούς του Φακιμπαμπά διαμαρτυρήθηκε ότι έκανε απλά τη δουλειά του.
Ένας από τους σωματοφύλακες του υπουργού του απάντησε λέγοντας: “Δεν με ενδιαφέρει η δουλειά σου”.

Η Τουρκία κατατάσσεται στην 157η θέση μεταξύ 180 χωρών στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας Τύπου του 2018 που κυκλοφόρησε από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF). Εάν η Τουρκία πέσει δύο ακόμη θέσεις, θα καταλήξει στη «μαύρη λίστα» των χωρών που απαγορεύουν την ελευθεροτυπία.

Πηγή: Aktifhaber

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: